Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Keresik az új makói díszpolgárt

Ismét várják a lakossági javaslatokat Makón arról, ki legyen idén a város díszpolgára, illetve ki kapja meg a Makó Városért kitüntető címet.
A legrangosabb helyi elismerésnek számító díszpolgári címet Makón annak a köztiszteletben álló magyar vagy külföldi személynek lehet odaítélni, aki egész életművével, vagy valamely kiemelkedő munkájával olyan általános elismerést szerzett, amellyel hozzájárult a város fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. Ez az elismerés évente egy embernek adható át.

Az emlékplakettel együtt járó Makó Városért kitüntetést ezzel szemben évente két magánszemélynek vagy csoportnak, illetve szervezetnek, egyesületnek ítélhetik oda. Azok nyerhetik el, akik a város fejlődése érdekében kiemelkedően hasznos munkát végeztek, illetve jelentős mértékben járultak hozzá Makó anyagi vagy szellemi gyarapodásához.

A lakók ajánlását – egyébként nemcsak magánszemélyek, de szervezetek, egyesületek is megfogalmazhatják ötleteiket – január végéig várják a városházán, a jegyzői irodában vagy postai úton a Makó, Széchenyi tér 22. címen. A végső döntést a kitüntetésekről a képviselő-testület hozza majd meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regionális díj a makói vízműnek

A régióbeli három megye kereskedelmi és iparkamarája, illetve a gazdasági szaktárca döntése alapján… Tovább olvasom