Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Keress kincset Makón!

Makó - Próbálta már valaha a felnőttek kincskereső játékát, a geocachingot? Még nem? Akkor tartson velünk, keressünk együtt kincsesládát Makón!
Pár évvel ezelőtt az interneten böngészve véletlenül találtam rá a Geocaching magyarországi oldalára. Örökké mozgásban lévő ember lévén rögtön magával ragadott az egész. Azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom! Amikor csak van időm már megyek is geoládázni új élmények után kutatva.

De mi is a geocaching?

Felnőttek, családok kincskereső játéka. Célja, hogy a rejtő neg akar mutatni a nagyközönségnek egy általa érdekesnek, különlegesnek hitt helyet, látnivalót. A játék mottója: "Ne vigyél el semmit, csak a fotóidat; ne hagyj ott semmit, csak a lábnyomodat; ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

A Városházát is útba ejtjük kincskeresés közben.
A Városházát is útba ejtjük kincskeresés közben.

Látnivaló pedig akad bőven - akár Makón is! Magam sem hittem volna, hogy ennyi érdekes, különleges hely található a lakóhelyem körül. Élményben volt részem bőven, az egyik legemlékezetesebb épp itt a megyében történt, amikor a mórahalmi bivalyrezervátumban szerencsém volt egy pár órás bivalyborjú első lépéseit meglátni, megörökíteni.

Irány Makó! Ismeri saját városát?

Elsőként egy városi, úgynevezett multi (több pontból álló) virtuális ládakeresésre hívom az olvasót. Kérem tartson velünk!

Induljunk is el:
Makó - belvárosi séta
A geocaching.hu oldalon megtalálhatják a rejtő segédletét, s ez alapján pontról pontra haladva eljuthatnak a következő helyekre, ahol bizonyos feliratokat, vagy valamilyen számszerű tárgyat kell megkeresniük:

1. A Városháza
2. Pulitzer kollégium a Nagyposta épületénél
3. Hagymaház
4. A szökőkút (mely sajnos ilyenkor nem oly látványos, mint amikor üzemel, de maga a főtér is hangulatos).

Ahogy a kalandorok minden helyen begyűjtik a megfelelő számokat, szövegeket, kapnak egy jelszót, amelyet a weboldalon bejelentve már meg is jelenik a megtalálások között.

Ilyen egyszerű gyarapítani a megtalált ládák számát!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkelt a Stenger-ház

Végül mégsem a megyei önkormányzat, hanem egy magánszemély vette meg a makói Stenger-házat. Tovább olvasom