Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 17°C Még több cikk.

Keresztre feszíti Makót az állami csatornadíj

Makó - Az új törvény és a szennyvíztisztító telep építésére támogatást adó Európai Unió eltérő szabályozásai miatt kényszerhelyzetbe kerül Makó önkormányzata.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

A szerdai ülésen – mivel erre a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény kötelezi – a városi képviselő-testület átvette a Makó és Térsége Szennyvízcsatornázási Társulattól a most bővítés alatt álló tisztítóművet. Ezek után a városnak az a kötelessége, hogy a létesítményt, mihelyt üzembe helyezik, átadja működtetésre az új vízszolgáltatónak, az Alföldvíz Zrt.-nek. A képviselők felhatalmazták a polgármestert, hogy erről tárgyaljon a céggel.

Buzás Péter ezzel kapcsolatban azt mondta, nehéz feladata lesz. Amikor ugyanis épült a tisztítómű, az uniós támogatást többek között azzal a feltétellel kapták meg, hogy a létesítmény értékcsökkenési leírását beépítik a víz- és csatornadíjba. Ez meg is történt. Az új törvény nyomán megállapított vízdíjba azonban ez a költség nem fér bele.

Ez vélhetően nem csak Makót érinti, és nagy kérdés, hogyan reagál erre a helyzetre az Unió. A város polgármestere mindenesetre azt fogja kérni az Alföldvíztől, kezdeményezze az illetékes hatóságnál, hogy ezt a költséget mégis építhessék bele a vízdíjba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszfaltot akarnak a Szegfű utcaiak

53 Szegfű utcai lakos írta alá azt a petíciót, amelyben a csatornázás során munkagépekkel összetört aszfalt újraburkolását kérik a makói önkormányzattól. Tovább olvasom