Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kérik a makói inkubátorházat

Makó - Másfél évre veszi bérbe a makói ipari parkban lévő irodaházat az a társaság, amelyik az M43-as Makótól az országhatárig tartó szakaszát fogja építeni. Most mindössze egy cég bérel ott 2 irodát, de amúgy is költözni készült.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Bérbe venné a makói ipari park inkubátorházát a Duna Aszfalt Kft., azaz az M43-as Makótól az országhatárig tartó szakaszának építtetője. Az épület az 1998-ban átadott, a város északkeleti részén elterülő 62 hektáros ipari parkhoz tartozik; 527 négyzetméteres, kétszintes, és azzal a céllal építették, hogy az itt megtelepülő kezdő vállalkozások számára biztosítsa az induláshoz szükséges szolgáltatásokat, így például teljesen közművesített irodákat, műhelyeket – kedvezményesen. 2005-ben adták át, kihasználtsága változó volt. Legutóbb 2 éve írtunk róla, mert akkor települt az előtte lévő parkolóba mozgóbüfé a közeli Givaudan-feldolgozóüzem építőmunkásainak kiszolgálására.

Az útépítő cég idén márciustól jövő decemberig, azaz bő másfél évig szándékozik bérbe venni az egész épületegyüttest. Ami nem lesz nehéz, mert jelenleg mindössze egy, mellesleg biztonságtechnikai cég bérel itt 2 kisebb irodát, összesen 15,5 négyzetméter alapterülettel. A társaság ezeket 2 évre bérelte ki, a szerződés idén áprilisban járt volna le, de már kérte a szerződésbontást, mert szeretne egy főtéri irodába átköltözni – így az épület hamarosan megürül, és jöhetnek az útépítők. Akik egyébként havi 430 eret kínálnak érte a városnak, és természetesen a rezsit is állják.

Olvasóink írták

 • 7. barátfüle 2013. február 19. 18:04
  „Még valamit.
  A bérleti jogot meg is kellett váltani pályázat útján. Akkor is kértek érte néhány milliót.”
 • 6. barátfüle 2013. február 19. 18:00
  „Vip007
  Szerintem, meg te jársz tévúton. Eltévelyedésed egyik terepe az, hogy te egyenlőséget raksz a makói, meg nem makói közé. Ez a Buzás hozzáállás. Szerintem meg éppen az átmenetben lévőktől kellene többet kérni.
  Másik tévedésed az, hogy nem a kereslet szerint ítéled meg a bérlet mértékét. A fővállalkozó ilyen luxust az autópálya mentén nem talál. Ezzel megtakaríthat 2 szállásbérletet. Gépek tárolására használhatja. Az alvállalkozóknak - ugye lesz ilyen - ki fogja adni kétszer annyiért.
  A harmadik szempont, amit nem látsz az, hogy az inkubátor ház 7 éves új épület, a főtéri üzletek meg 50 évesek. Energetikailag és esztétikailag nullák.
  Mielőtt meggondolatlanul a forgalommal érvelsz, gyorsan leszögezem, hogy a multik miatt már régen nincs forgalom. "belvárosi üzlet" hahahahaha
  Közlök még egy adatot: 12 fős csatornázó brigád szállását adták 2500 Ft/fő/nap áron tavaly. Számold ki! Ez is több.”
 • 5. vip007 2013. február 19. 13:59
  „4. barátfüle 2013.02.19. 12:18

  Szerintem tévúton jársz, ha egy ipari parki irodaház bérleti díját akarod összehasonlítani egy belvárosi üzlethelyiséggel.”
 • 4. barátfüle 2013. február 19. 12:18
  „Jó hír, hogy ki lesz használva az épület. Éppen a leírtak mutatják, hogy ez sem volt egy sikeres beruházás.
  Csakhogy.
  Ma egy önkormányzati bérelt bolt 300 m2-re kerül a bérlőnek ennyibe. Ezt most infláció követő módon emelik. Ezek makóiak, ezek lássák be, hogy az önkormányzat költségvetése szűkös - hangzott el a testületi ülésen Buzás polgármester szájából.
  Az inkubátor ház meg 800 m2-es beépített területű. Van benne iroda, apartman, tárgyaló, garázskapus, magas belmagasságú tároló, vagy munkatér. Tartozik hozzá 7000 m2 burkolt, kerítéssel körbevett telek. Nem kicsi ez az ár? Ha makói lenne a kérő, akkor könyörtelenül bevasalják rajta, míg idegentől nem kérünk piaci árat? Nekik nem kell megérteni, hogy az önkormányzat költségvetése szűkös?”
 • 3. cibuka 2013. február 18. 17:24
  „grafika88!Te miért nem tetted ezt akkor vagy miért nem teszed most?Ezért tartunk itt.”
 • 2. scott1 2013. február 18. 16:23
  „grafika88!
  A hozzászólásod tükrözi azt a hangulatkeltést, ami a városban már megjelent a munkások ellen, azt hallottam, hogy más településeken való elszállásolás lehetősége is felmerült és több településen kimondottan szívesen látnák őket! Amennyiben ez valósul meg, akkor megúszod azt, hogy "el kelljen viselned" akár egy munkást is! Nem hiszem, hogy azért Makón szállásolnák el a munkásaikat, hogy te vagy a hozzád hasonlóak akár heccből, akár politikai indíttatásból "verbálisan inzultálják" őket munka után az utcán, a boltokba, étterembe... bárhol!”
 • 1. grafika88 2013. február 18. 14:26
  „Simicska..Nyerges cége.
  Ha jönnek a munkások is ..sok makói kiadja házát..lakását a munkásoknak. Persze számla nélkül. NAV ???
  Az elmút időszakban is ..pár éve , volt aki sokat szakított. 8-10-12 ember 1 házban élt , a tulaj megszedte magát.
  Meg jó ha építkeznek..vajon helybelinek lesz-e munkája ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagymaház - 20 milliós mínusszal

Nem fogja érezni a közönség, hogy a központi elvonások miatt a kultúrára is kevesebb pénz jut idén Makón – ígéri Bálint Márta, a Hagymaház igazgatója. Tovább olvasom