Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Késsel támadt egy kóbor kutyára egy férfi

Makó - Hazahúzta, kikötözte majd egy késsel szúrta nyakon a kocsma körül kóborló kutyát egy Makó-rákosi férfi. A védtelen jószág megmentésére a szomszéd sietett, kihívta a rendőrséget, majd állatorvoshoz vitték a négylábút. Makó belvárosában hétfőn reggel egy megkínzott macskát találtak.
"Gyere ide nyugodtan, megszurkállak téged is!"- ezt üvöltötte áldozata megmentésére siető szomszédjának az a férfi, aki vasárnap este próbált meg kivégezni otthonában egy kóbor kutyát. "Hallottam egy iszonyatosan keserves kutyavonyítást, odarohantam a kapuhoz, hogy megnézzem mi történt és akkor láttam, hogy egy karónál szúrja bele a kést."- emlékszik vissza Nagy Beáta a történtekre.

Hazahúzta, kikötözte majd egy késsel szúrta nyakon a kocsma körül kóborló kutyát egy Makó-rákosi férfi.
Hazahúzta, kikötözte majd egy késsel szúrta nyakon a kocsma körül kóborló kutyát egy Makó-rákosi férfi.

A rendőrség őrizetbe vette a férfit, aki azóta szabadlábon van. Beáta Gilinger Annette makói állatvédőrtről kért segítséget, ő vitte el Dr. Sebő Ottó helyi állatorvoshoz a sérült jószágot. Most Annettenél lábadozik, nagyjából két hónap kell a csontsovány kutya felépüléséhez. Már jelentkezett érte örökbefogadó, addig nála lesz.

Feltehetőleg zavarta a vendégeket, ezért cibálta haza kötélen, majd szúrta nyakon a Makó-rákosi férfi a napok óta a kocsma körül lófráló kutyát. "Tudomásom szerint a kocsmáros bújtotta fel."- mondta az állat megmentésére siető Annette, aki feljelentést tett a rendőrségen. Hozzátette: állatkínzásért akár három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.

Ennek a megkínzott macskának már csak a tetemére találtak rá.
Ennek a megkínzott macskának már csak a tetemére találtak rá.

Nem ez az egyetlen hasonló állatkínzásos eset, ami az utóbbi napokban Makó környékén történt. A belvárosban hétfőn reggel egy feltehetőleg megkínzott macska tetemét találták meg. Karácsonyfadíszt aggattak rá. Mágori Csilla találta meg az állatot, szólt a gyepmesternek, aki azóta elvitte. Azt mondta, az elkövetőkről nem tud semmit, feljelentést sem tettek az ügyben. A makói állatvédők arra kérnek mindenkit, hogyha hasonló esettel találkoznak, ne menjenek el szó nélkül mellette.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. qrumpli 2012. augusztus 29. 17:01
  „talán előbbre jutnánk, ha az emberek felérnék ésszel, hogy csak az tartson kutyát, aki fel tudja vállalni az ezzel járó "kényelmetlenségeket". Ha a megunt állatokat nem hajítanák ki az országutak mentén, vagy a nem kívánt szaporulatot se raknák ki.
  Ezzel viszont maximálisan egyetértek.”
 • 48. Mjuriele 2012. augusztus 29. 14:51
  „47. KamuNeni 2012.08.29. 14:33

  Leszokhatna a levegőről is!”
 • 47. KamuNeni 2012. augusztus 29. 14:33
  „Remelem meg is kapja a 3 evet erte. Addig lefgalabb a piarol is loszokik. Szemet tetve.”
 • 46. Mjuriele 2012. augusztus 29. 10:30
  „Mért nem a saját súlycsoportjával kötekszik?
  Könnyű elbánni egy jóhiszemű, bizakodó pár kilós ebbel!

  Aki kíváncsi az elkövető szörny nevére címére, mért nem keresi a szomszédot, az ő neve a cikkben szerepel.

  Milyen emberek az ilyenek, állatokat kínoznak és feldísziti a tetemet?
  Szerintem ez már közveszélyes fokozatú hülye.”
 • 45. Max 2012. augusztus 29. 09:04
  „http://www.allatbaratok.info/magazin/haziallatok/egyeb-haziallatok/budapesti-allatmentok-%E2%80%93-tetovalt-allatvedok”
 • 44. tucat 2012. augusztus 28. 20:13
  „43. czindi
  :D
  Mennem kell, ezért sajnos ezúttal a műsor elmarad. De a megváltott jegyek a következő előadásra érvényesek. ;) :D
  Jaj nekem, magukkal! Huncut fél-ázsiaiak! :D”
 • 43. czindi 2012. augusztus 28. 19:55
  „34. kgb696 2012.08.28. 08:43

  1 sok mindent megtesznek a romák de ilyet nem ez magyar kultúra! Ez sem igaz. Ami az igazság: vannak ilyen emberek a magyarok között is (bár senki nem mondta, hogy az "elkövető" magyar volt?!Vagy igen?) Viszont azt megteszik, hogy a kötelező oltás előtt kiengedik a kutyákat, "nem az enyém!" fölkiáltással, majd újra visszaveszik. Velük jár a kutya, szájkosár és póráz nélkül, ha szólsz érte, te vagy a csúnya rasszista bácsi. No ide kell még a csip is! Hajrá! ( most majd jöhet tucat szokásos okfejtése a balkánra vándorolt ázsiai magyarokról...)”
 • 42. vári 2012. augusztus 28. 15:54
  „macs
  "Még büszke is volt az ötletére, másoknak is ajánlotta, és nem értette, hogy miért váltott ki felháborodást a mondandójával."

  Aztán ha megharapja a gyereket a kutya, mert az fájdalmat okozott neki, akkor a kutya lesz a hibás, és elaltatják.
  Nem írok inkább jelzőt...”
 • 41. tucat 2012. augusztus 28. 14:18
  „40. macs
  Pár éve még meglepődtem volna, de azóta találkoztam és mérkőztem már rasszista, sőt homofób pszichológussal és pszichiáterrel is. Ehhez képest a kutya, mint az elhanyagolt, a külső-belső konfliktusaival a sorsára hagyott, frusztrált kölyök agressziótranszferének a tárgya... Jó, azért ez is tényleg durva, és nemcsak a kutya, hanem a kialakuló személyiségű kölyök és a környezete jövője miatt is. Remélem, nem túl sok antiszociális "kolléga" praktizál. Egynek sem szabadna.
  Várjunk csak! Biztos, hogy nem értettél félre valamit azon a züllői értekezleten? :S Hátha mégis... Hm? Nem? Kár. :)
  Hát, igen, az ember gyakran intelligenciát lát a diploma mögé - pozitív előítélet, elfogultság. Nehéz tudomásul venni, hogy ezek nem feltétlenül járnak kéz a kézben. Pedig mennyi példát látunk naponta már akkor is, ha csak a vezérkarunk felé sandítunk, nem? :)
  Azért derűlátó vagyok. Sokat fejlődött az állatvédelmünk az utóbbi években, de hát a fejekben nem lesz egy csapásra rend. Háromra se. :) De azért örömmel látom ismét az iskolások és ovisok számára szervezett állatkerti sétákat, az erdei iskolákat, ornitológiai és természetjáró táborokat (az átkosban ezek rendszeresek és teljesen megszokottak voltak), és még sok egyéb, értékes információt közvetítő törekvést. Lassan megyünk messzire. ;)”
 • 40. macs 2012. augusztus 28. 11:58
  „32. qrumpli,
  talán előbbre jutnánk, ha az emberek felérnék ésszel, hogy csak az tartson kutyát, aki fel tudja vállalni az ezzel járó "kényelmetlenségeket". Ha a megunt állatokat nem hajítanák ki az országutak mentén, vagy a nem kívánt szaporulatot se raknák ki. Erről a Tappancsosok sokat tudnának mesélni.
  Ellene vagyok a kutyák 1,5 méteres láncra "verésének", inkább a kerítéseket rendben tartását tudom javasolni. Az se lenne rossz, ha a gazdik ivartalanítanák az állatokat, akkor nincs kiskutya, a kanok se kóborolnak el.
  Nem hiszem, hogy ezek a dolgok kivihetetlenek, és talán nem lenne kóbor kutya probléma.

  34. kgb696,
  miből gondolod?
  Tudok olyanról, amikor sorozatosan tűntek el kutyák, macskák, aztán kiderült, hogy egy egyébkén nagyon kedves, rendes szomszéd gyilkolászta őket.
  Sőt elrettentésül, egy pszichológus apuka a szülői értekezleten elmondta, hogy ők vettek egy kutyát a gyereknek, hogy azon vezesse le az agresszióját. Még büszke is volt az ötletére, másoknak is ajánlotta, és nem értette, hogy miért váltott ki felháborodást a mondandójával.”
 • 39. Fri 2012. augusztus 28. 11:29
  „Felhívnám a figyelmét azoknak akik a gazdátlan kóbor kutyák "ellen" vannak , hogy ezek a kutyák nem akartak gazdátlan-kóboru kutyák lenni, hanem embernek sőt állatnak sem mondható egyedek tették azzá őket !!!!
  Olyan gyengék az emberek ezek az emberek akik ilyet tesznek egy védtelen szerencsétlen szeretetre éhező állattal. Amíg ezeket nem büntetik meg nem is lesz javulás, sőt egyre inkább romlik.
  Kár, hogy nincs olyan kommandó v. fekete sereg akik ilyen aljanéppel elbánnának !”
 • 38. Fri 2012. augusztus 28. 11:20
  „Ez az ország soha nem emelkedik olyan szintre, hogy az állatvédelmet betartsa, mert akiknek be kellene tartatniuk, azok sem különbek az állatkínzóknál. Primitívség magas fokon !!!

  Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi ..

  Nemzetünk sem nagy, sem fejlett ....... balkán !”
 • 37. grafika88 2012. augusztus 28. 10:36
  „Állatkínzásért min 5 év fegyház !
  De mit akarunk : amikor 1 ember élet pedig 1-2 év felfüggesztve ! semmit sem ér ma az élet .”
 • 36. állatbarát3 2012. augusztus 28. 09:30
  „Ebben az esetben a bujtogatónak mi jár? Számomra ő sem különb az elkövetőnél.”
 • 35. pog 2012. augusztus 28. 08:58
  „Most kellene példát statuálnia a bíróságnak állatkínzás ügyévben..lássuk azt a sokat emlegetett szigort...”
 • 34. kgb696 2012. augusztus 28. 08:43
  „1 sok mindent megtesznek a romák de ilyet nem ez magyar kultúra!”
 • 33. katika75 2012. augusztus 28. 07:21
  „Mindig ember-hiba van.A kóbor kutya sem volt mindig kóbor.Ugye érted?”
 • 32. qrumpli 2012. augusztus 28. 07:10
  „Bocsánatot kérek mindenkitöl akit megbántottam.
  1.:Nekem is van kutyám akit imádok.
  2.:Nem járok kocsmába késsel(sőt egyáltalán)
  3:Aki az állatot oktalanul bántja valóban büntetést érdemel.
  Azt viszont fenntartom,hogy akit kobor kutya biciklin megkergetett,
  nem szállt le a bicajrol kutyát simogatni.
  Találkoztam ilyennel és még akkor is sikoltozott.
  Fel kellett volna pofozni hogy ne ijesztgesse a kutyát?”
 • 31. p79 2012. augusztus 28. 00:18
  „Adjuk meg a választás jogát az elkövetőnek: letöltendő szabadságvesztés, vagy egy "könnyed beszélgetés" a hazai ALF tagokkal...”
 • 30. gbruno 2012. augusztus 27. 22:22
  „Egy igazi bátor hős az a hölgy, aki megmentette a kutyát. A kínzó meg szépen ülje le a büntit, mert akkor legközelebb hiába bujtogatja a kocsmáros, nem éri majd meg neki kutyát gyilkolni! Gratula az állatvédőknek, hogy már örökbefogadót is találtak!
  Kutyagyilkost leültetni, ismétlem, mert legközelebb embert fog ölni!”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,5 millió a makói védett épületre

Élénk színekben pompázik az egy hónapon át tartó felújítás után a makói belváros egyik védett, szép épülete. Tovább olvasom