Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Kész a makói Hunyadi utca

Makó - Tegnap Buzás Péter polgármester átadta Makón a felújított Hunyadi utcát. Megújult az aszfaltszőnyeg, a járda, amelyen immár kerékpárút is van.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Kiépítettek 41 parkolóhelyet, telepítettek 30 padot és 60 fát, illetve cserjéket ültettek el, ráadásul – mint korábban megírtuk – a városban kuriózumként egy napelemmel üzemelő sárgán villogó figyelmeztető lámpát is elhelyeztek a legforgalmasabb átkelőnél.

A jelentős részben uniós támogatásból finanszírozott beruházásban a Szép utca Almási és Kálvária utca közti szakaszát is biztonságosabbá tették: útburkolatot szélesítettek, újítottak fel. Mindkét utca nagyon fontos: a Hunyadi a makói városházát és a város legnagyobb általános iskoláját, a Kálvin térit köti össze, míg az M43-asról Maroslele felől érkezők a Szép utcán át juthatnak el a Hagymatikum Fürdőbe.

Kész a makói Hunyadi utca. Fotó: DM/DV
Kész a makói Hunyadi utca. Fotó: DM/DV

Mint annak idején beszámoltunk róla, az átadást eredetileg őszre tervezték, de a munka a tervezettnél lassabban haladt – előfordult például, hogy egyes szakaszokon fel kellett szedni, majd újra lerakni a térkövet. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázatot a Colas Út Zrt. nyerte Dunaharasztiról; a két érintett utcaszakasz hossza összesen 1026 méter. A beruházásra a város 199 milliót költött, amelyből 19,9 millió volt az önerő, a többi pályázati támogatás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai énekesnőt igazolt az Overdream

Hét évvel ezelőtt adta ki első, eddig egyetlen, angol nyelvű albumát a szimfonikus rockot játszó makói Overdream. Tovább olvasom