Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Készül a második makói minikönyv

Makó - Miután az első makói minikönyv várakozáson felüli sikert aratott, már dolgozik a másodikon Karsai Ildikó grafikusművész. Ez a Maros-völgy szakrális emlékeit mutatja majd be rajzokkal és rövid ismertetőkkel.
Már a második makói minikönyvön dolgozik a különleges falinaptárairól is ismert helyi grafikusművész, Karsai Ildikó. Mint megírtuk, az első kötet Makó legszebb épületeit mutatta be az azóta elhunyt Novák István főépítész kísérő szövegével; a 10-szer 8 centiméteres, 128 oldalas könyvritkaság 20 év munkájának gyümölcse – a képek alatt az is olvasható, hogy az adott épület pontosan hol található, és tartozik az apró kötethez egy térkép is. A Makó, a Maros-parti Konstantinápoly című kötethez hasonlót a városban még soha nem adtak ki. A minikönyv várakozáson felüli sikert aratott: mint a művésznőtől megtudtuk, az ezer példányból már csak néhány kapható a városban, ráadásul az eladott példányok jó kétharmadát már a megjelenés előtt előjegyezték.

A kedvező fogadtatás arra ösztönözte Karsai Ildikót, hogy egy újabb hasonló kiadványt tervezzen. Lapunknak elmondta: a Szakrális építészeti emlékek a Maros völgyében című könyv formátumában, küllemében az elsőhöz fog hasonlítani, különbözni fog viszont tőle abban, hogy nemcsak a Maros-parti város, de a környék, köztük a romániai Nagyszentmiklós értékeit is igyekszik majd bemutatni. A templomokat, kápolnákat, út menti kereszteket bemutató könyvecske a hit világa iránt érdeklődő kerékpáros vagy gyalogos turisták kézikönyve is lehet. A grafikákhoz tartozó szövegeket ezúttal a fiatal makói muzeológus, Forgó Géza jegyzi, a lektorálást pedig Tóth Ferenc nyugalmazott múzeumigazgató vállalta. A megjelenés jövő pünkösdre várható – aki már most szeretne többet megtudni a készülő könyvről, esetleg már most megrendelné, a művésznő honlapján, a városi könyvtárban, a múzeumban vagy a városházán érdeklődhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élettel telt meg a makói vasútállomás

Péntek óta nem üres a makói vasútállomás váróterme: a Kétegyháza és Szeged közötti vasútvonal avatásának 130. évfordulója előtt tisztelgő kiállítás látható benne. Tovább olvasom