Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Készül a nyári szezonra a Hagymatikum

Makó - Gőzerővel készül a nyári szezonra a makói Hagymatikum: a hétvégétől ismét látogatható lesz a kültéri élménymedence, a csúszda, épül a homokozó és több sportpálya.
Egy hónappal ezelőtt még arról írtunk, hogy a makói fürdő körüli utccákban, tereken mindenütt dolgoznak, az autósoknak türelemre és találékonyságra van szükségük a közlekedésben és a parkolásban egyaránt. Ennek lassanként vége: a Teleki utcában már be lehet állni a parkolókba, a Szent János téren kész a körforgalom, festik az útburkolati jeleket, a járdák díszburkolatot kaptak, a korábban feldúlt Makovecz téren már a növényeket ültetik. Azaz: mindenütt az utolsó simításokat végzik – mondta el Buzás Péter azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Hagymatikum Fürdőben abból az alkalomból tartottak, hogy kezdődik a nyári szezon.

Készül a nyári szezonra készül a Hagymatikum. Fotó: Szabó Imre (galéria)

Szezonnyitó buli, gyermeknap

A fürdő a szezonnyitással áttér a nyári nyitva tartásra, azaz reggel 8-tól este 8-ig fogadják a vendégeket, és a fedett tanuszoda is nyitva lesz még hétvégén is. A szezonnyitást pénteken éjfélig tartó bulival ünneplik meg, amelyhez DJ Leonard szolgáltatja a zenét, szaunázni pedig fél áron lehet. Mivel a vasárnap gyermeknap, rájuk is gondoltak: minden felnőttel ingyen jöhet be egy gyerek, akiket óriás ugrálóvárral várnak.

Amely hivatalosan június közepén, az iskolai szünidővel egy időben indul, Makón viszont már a hétvégével – ezt már Kovacsics Imre igazgató mondta. A vendégek péntektől újra birtokba vehetik a kinti területet, többek között a csúszdát és az élménymedencét, és – ha az időjárás engedi – addigra elkészül a nemzetközi versenyekre alkalmas lábtenisz-, a strandröplabda-, a strandfoci- és a streetballpálya is. A legkisebbek kedvéért óriáshomokozó is épül az újrafüvesített, parkosított, napsütést és friss levegőt kínáló részen. Mindez bizonyára tovább fokozza a Makovecz Imre tervezte, negyedéve nyílt különleges fürdő népszerűségét.

Az igazi attrakció azonban az úgynevezett Kelo-szauna lesz, amelyhez hasonló az országban csak 3 van. 300 éves finn rönkfákból épült, a fa semmilyen mesterséges kezelést nem kapott, így a szaunázás természetes élményét nyújtja. Ez 15 millióba került. Ugyancsak a hétvégétől naturista szaunaként is igénybe vehető lesz az intim szauna.

Olvasóink írták

 • 17. dareky 2012. május 31. 03:24
  „Vannak még ötleteim Kovacsics Úr! Kiskiráy Úr!
  A tusoló működjön százasokkal.Pl. 20 másodperc 100 Ft. Vagy az élményelemek a sodrófolyosó kivételével akkor induljanak el, ha egy kétszázast nyomok beléjük. A hajszárító 100 Ft. A WC ajtó akkor nyílik ki majd, ha megy a százas. A lábmosó akkor fog megtelni vízzel, ha belepottyantok egy tízest. S ha kijöttem a térre, a hátam mögé dobok még egy tízest, mint ahogy Rómában szokás, bár itt nincs kút, mert feltétlenül vissza akarok jönni a gyerekkel, hogy kipróbálja a bébicsúszdát - csúszásonként egy ötvenesért.”
 • 16. Bölcsbagoly 2012. május 30. 22:21
  „A "szekrénydíjjon" én is kiakadtam! A pénztáros kislány a kérdésemre, -hogy régebben nem volt, most miért?- csak annyit válaszolt: "Mert kitalálták."
  Ez nem burkolt, hanem NYÍLT áremelés!!
  Nem túl korai?”
 • 15. barátfüle 2012. május 28. 08:10
  „Tegnapi meglepetést fel sem sorolták a nyári készülődésből. Meglepett és felháborított az, hogy a belépő mellett még 250 Ft-ot kértek el a szekrény használatáért. Ez egy burkolt áremelés. Érthetetlen, hogy a fürdő tervezésekor az üzleti tervben 1200 belépővel számoltak átlagosan, ugyanakkor 900 szekrényt terveztek az öltözőben. Ezt a tervezési hibát így kell kijavítani? Azt sem értem, hogy a belépő mellé elkérik a 250 Ft-ot a szekrényért, ugyanakkor a bérlet mellé nem. Miért? Miért nem volt erről szó a Kovacsics beszámolójában a városházán? Miért nem írt erről az újságíró? Átgondolatlan irányítás, kapkodó kísérletezés! Ez az európai szintű fürdővezetői tudás? Aligha.
  Nem tudom szó nélkül hagyni azt a zagyvaságot, amit a fürdővezető előadott az elmúlt heti testületi ülésen. Ha az általam később leírtakat zavarosnak és manipuláltnak tartjátok, akkor az nem az én hibám, azt Kovacsics adta elő így:
  Eddig 2000 kezelést csináltunk. Márciusban ez már 3000 lett, amit áprilisra 4000-re emeltünk. Ez hamarosan 6000 lesz, ami már közelít a 8000-hez. Ha ez is megvan, akkor ez eléri az évi 100000 kezelést, ami azt fogja jelenteni, hogy a legfelsőbb kategóriába kerülünk, ami miatt egy ember után nem 400 Ft-ot, hanem 500 Ft-ot kapunk.
  T. Fürdővezető! Csak azt nem tette hozzá, hogy honnan lesz 100000 kezeléshez beteg. Mindez magyar beteg, hiszen ez OEP finanszírozású!
  Meddig hagyjuk magunkat az orrunknál fogva vezetni? Talán meg kell várni a következő mérlegbeszámolót, vagy még akkor sem esik le a tantusz?”
 • 14. Egyolvasó 2012. május 27. 06:38
  „Addig amíg a Gyulai várfürdőt is Kovacsics Imre igazgatta veszteséget termeltek, ahogy megváltak tőle (megköszönték mérhetetlenül nagy szakértelmét) a Gyulai várfürdő lás csodát gazdaságos és hasznot is termel.
  Nem tudom elhinni, hogy nincs a makóiak között olyan ember aki el tudná igazgatni a fürdőt, miért kel egy olyan emberre bízni aki még vagy négy fürdőnek ül az igazgatói székében.
  Vagy Makón ennyire buta emberek laknának, hogy egy ilyen feladattal nem tudna senki megbirkózni????”
 • 13. dareky 2012. május 26. 17:46
  „Ja! de csak azért, hogy még a nyári szabadtéri előadásokat el lehessen érni! Király!”
 • 12. Z.77 2012. május 26. 15:58
  „Köszönjük a felkészülésnek azon momentumát, melyben 20h-ra változtatták (vissza) a zárás idejét.Nyáron...
  Agyrém...”
 • 11. palcsi002 2012. május 25. 22:09
  „Köszönjük a péntek esti diszkó hangzavarját! Legközelebb a szórólap helyett belépőjegyet is küldhetnének vigaszdíjként.
  A főtéren lakóknak még mit kell eltűrnie azért, hogy a fürdő működhessen?! (Például: útfelbontások, parkolóhely hiánya, építkezéssel járó por 2 éven át)”
 • 10. isias 2012. május 25. 14:18
  „Csak kérdezem:
  Miért nincs még fürdőorvos?Miért nincs természetgyógyász?Hol vannak a más fürdőben megszokott magas színvonalú szolgáltatások? Miért csak gyorstalpalós tanfolyamokon (2-3 hét jó eseten) kiképzett szakik dolgoznak?Hol vannak az igazi szakemberek?”
 • 9. nagyi8 2012. május 24. 20:15
  „Ma csütötökön is voltam a fürdőben.
  A fürdő előtt 22 magyar és 2 külföldi autó állt.
  A szaunában 4-en voltunk.....
  A napi attrakció az 1 busz-vendégek voltak.
  .
  A marketingnek van még dolga.....
  .”
 • 8. triatlonos 2012. május 24. 07:52
  „A Hagymatikum vezetői között lehetne egy szakorvos, aki a bejáratnál irná fel a beutalót, sőt egy hozzáértő marketinges is javitana a helyzeten. A szauna naponta termeli a tetemes veszteséget, mert "valaki" eldöntötte, hogy - mivel luxus szolgáltatás - nem vonatkozik rá a Makó kártya, pedig minden falusi fürdőben van, sőt azt gondolom, hogy "valaki" otthonában is.”
 • 7. embör 2012. május 23. 22:16
  „előbb utóbb kiderülhet itt is,mint a legtöbb fürdőberuházásnál az,hogy csupán a város támogatásával( évről évre nagyobb támogatással ) lesz fenntartható.Mint sok helyütt”
 • 6. nagyi8 2012. május 23. 21:02
  „Én hétfőn voltam a szaunában délután.
  Egyedül.
  Ennyit a bevételről.....
  .”
 • 5. dareky 2012. május 23. 20:00
  „4. Chuba
  Miért kell külön fizetni a szaunáért? Mert így nagyobb a bevétel. És ha ügyes vagy, gyakran, olyan időben tudsz menni amikor senki sincs. E az igazi élmény, meg jó nagy ráfizetés!”
 • 4. Chuba 2012. május 23. 14:44
  „Azt én sem értem, hogy miért kell külön a szaunáért fizetni. Ismerve a többi Csongrád megyei fürdőt, aggasztónak tartom. A tervekben láttam, hogy szerepelt egy új úszódmedence, amire igencsak szükség lenne. Afelől tud esetleg valaki valamilyen információt? Gondolom arra már nem jutott pénz...”
 • 3. makovaros 2012. május 23. 13:01
  „mutatós belső? :P jó ezt nem hagyhatam ki xdxd”
 • 2. pog 2012. május 23. 09:41
  „Csak annyit,hogy mórahalmi fürdő késő estig nyitva, igen sok medence és zöld terület van,a belépőben a szauna jegy is benne van....ezzel szemben sajnos a mutatós külsőn kívül mi van !?”
 • 1. embör 2012. május 23. 08:47
  „Olyan jó lenne ha egyszer arról tartanának sajtótájékoztatót,hogy mennyi bevételt termelt mondjuk az elmúlt időszak alatt. Ezzel szemben mennyi volt a kiadás. Nemrég számolták fel az esztergomi "bezzeg " fürdőt is...Pedig úgy volt kommunikálva,mint sok hasonló.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvízvita Makó mellett: kinek a sara?

Baj lehet az M43-as és a város között. Tovább olvasom