Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Készül az ifjúsági szálló Makón

Makó - Bár a Hagymatikum Fürdő közelében szállodai célra kijelölt épületek még mindig várják a befektetőket, az egyik hamarosan mégis vendégeket fogadhat: az egykori Galamb-kollégium első emeletén ifjúsági szálláshelyet alakítanak ki.
A makói önkormányzat négy patinás épületet jelölt ki a Hagymatikum Fürdő közelében arra a célra, hogy befektetők szállodává alakítsák át: a régi városházát, a rendőrkapitányság egykori épületét, valamint a használaton kívüli egykori Kállai- és Galamb-kollégiumot. A városban, mint beszámoltunk róla, szinte gomba módra szaporodnak a panziók, vendégszállások, ezekért az épületekért azonban egyelőre – talán a gazdasági válság miatt, talán mert a reménybeli beruházók óvatosak – nem jelentkezett senki. Az egyik közülük mégsem fog sokáig üresen állni: a szakmunkásképző volt diákotthonában 11 milliós költséggel ifjúsági szálláshelyet alakítanak ki.

Az egykori Galamb-kollégium ad majd otthont az ifjúsági szállónak. A szerző felvétele
Az egykori Galamb-kollégium ad majd otthont az ifjúsági szállónak.
A szerző felvétele

A szállót az épület első emeletének jobb szárnyában nyitják majd meg – jelenleg az üres termeket takarítják. Az elképzelések szerint 70 férőhelyes lesz, azaz akár két, kiránduláson lévő osztálynak is elegendő. Az épületrészt rendbe hozzák, kifestik, a bútorok egy részét újonnan vásárolják, a többit az egykori Kállai-kollégiumból hozzák át – ezeket persze felújítják. Az elképzelések szerint a diákszálló a nyári szezonban már fogadni fogja a fürdőre vagy a Maros-parti kalandparkra kíváncsi fiatalokat. Hogy mennyibe kerül majd a szállás egy főre, egyelőre nem tudni, de mivel itt csak közös illemhely és tusoló lesz, olcsóbb lesz, mint a komfortosabb kollégiumi szállások.

A Pulitzerben 200 férőhely van

Igaz, csak a nyári szünet idején, de van a Hagymatikumhoz közel olyan makói diákszálló, ahol lehet szobát bérelni. A Pulitzer Kollégiumban egy főnek 2500 forint a szállás egy éjszakára, és összesen közel 200 férőhely van. A másik, kissé távolabb lévő kollégium a Szent Gellért – a Szent István Egyházi Általános Iskoláé. 70 férőhelyes, a szállás 2000 forint egy éjszakára fejenként.

Olvasóink írták

 • 4. cucusz 2012. március 27. 12:48
  „Szerintem azon az egy Úri utcai panzión kivül, sehol sem szaporodtak gomba mód a szálláshelyek Makón. Rendőrség volt épületéből szálloda? Szerintem többe kerülne átalakítani, mint egy újat felépíteni, már ha lesz értelme.”
 • 3. papika56 2012. március 24. 17:06
  „T. 2. Mért --TE NEM LÁTOD ???
  Sétálj el pl. a Lonovics sgt . on a hajdani pszihiátriárai korházhoz és nézz szét ott ! Siralmas ami ott van.
  Minden kiürített épület , ha bezárják több tíz évre csak haldoklik, romlik, pusztul. v. a régi MOZI épületéhez , főtéren van ,a Hagymatikumhoz közel, v.a Kiskápolnához is elnézhetsz. stb......”
 • 2. Tivadar 2012. március 24. 14:53
  „1.Qllancs 2012.03.24. 10:22

  Te csak a pusztulast latod ?”
 • 1. Qllancs 2012. március 24. 10:22
  „Szálláshely már van bőven --vendék még nem igen akad !
  Vajon a régi --több tízéve működő panziók MIÉRT ELADÓK ??????
  Ha olyan jóól megy miért árulják hónapok óta :a Szegedi u. Török Panziót, a Bástya Hotelt? az Abigélt az Aradi u, v a Shell kutnál lévő Kévézó-Panziót ??? Best ?
  Mert ugye ezek már bejáratott szálláshelyek voltak, ha jól menne a tulaj NEM adná el ! Az Úri u. új vajon üzemel ?? hány vendége volt az elmúlt 1 hónapban ??
  Ott a rengeteg szép régi épület --bezárva , DE csak romlik--pusztul ! régi rendőrség, Kállai kollég, v. a Lonovocs sgt a Ideg-kórház épülete !
  Szomorú ,hogy milyen pusztulás megy mindenhol !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honismereti Nap Makón

A Makói Honismereti Kör és a József Attila Múzeum Honismeret Napjot rendez szombaton 15 órától a József Attila Múzeumban. Tovább olvasom