Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Két bizottság vizsgálja a távhőt Makón

Makó - Makói az ország egyik legdrágább távfűtése. Két önkormányzati bizottság vizsgálja közösen, mit lehet tenni azért, hogy olcsóbb vagy legalább a fizetnivaló elosztásában igazságosabb legyen.
Makói az ország egyik legdrágább távfűtése. A Maros-parti városban két önkormányzati bizottság, a pénzügyi és a városüzemeltetési vizsgálja közösen, mit lehet tenni azért, hogy olcsóbb vagy legalább a fizetnivaló elosztásában igazságosabb legyen a távfűtés Makón. A grémium most szakértői jelentésekre vár, ezt követően teszi meg ajánlásait – a két bizottság vezetőjét addig is kereshetik az érintettek a távhőszolgáltatással kapcsolatos problémákkal.

Lapunk is megírta: az ország egyik legdrágább távfűtése a makói. A téma a városi képviselő-testület legutóbbi ülésén azért merült fel, mert a képviselőknek ismét 10 százalékos díjemelésről kellett dönteniük. A módosítást a város pénzügyi helyzete iránti felelősségből ugyan megszavazták – ha nem tették volna, a koncessziós szerződés alapján a város büdzséjéből kellett volna pótolni a szolgáltató cég kieső bevételét –, de egyúttal azt is eldöntötték, összeül a pénzügyi és a városüzemeltetési bizottság annak kivizsgálására, miként lett az elmúlt tíz év alatt ilyen drága a távfűtés Makón, illetve lehet-e tenni valamit annak érdekében, hogy a számlák igazságosabbak legyenek. Ennek pontosan egy hónapja. Most utánajártunk, jutott-e már valamire a grémium.

Makón a legdrágább a távhő a megyében. Vizsgálják az okokat. Fotó: DV
Makón a legdrágább a távhő a megyében. Vizsgálják az okokat. Fotó: DV

A pénzügyi bizottság elnöke, Gazdag János lapunknak azt mondta: a munka felénél járnak. A két bizottság már egyszer összeült. A képviselők megfogalmazták kérdéseiket, amelyekre a távhőszolgáltatótól független szakértőktől várnak választ – a cég válaszait már ismerik. Most úgy tűnik, nincs arra esély, hogy kevesebbet kelljen fizetni a városban a szolgáltatásért, arra azonban igen, hogy az elfogyasztott hőmennyiség lakótömbön belüli elosztásának módosításával igazságosabbá tegyék a számlázást. Gazdag János úgy véli, a két bizottság még az első félévben befejezi munkáját, és megteszi azokat az ajánlásokat, amelyeknek köszönhetően ha olcsóbb nem is lesz a távfűtés, de legalább a fizetnivalót igazságosabban tudják majd elosztani a lakóközösségek. Addig is – hívta fel a figyelmet – az érintettek kereshetik a távfűtéssel kapcsolatos problémákkal őt vagy a városüzemelési bizottság elnökét, Baranyi Sándort.

Olvasóink írták

 • 14. harmadik adófizető 2008. május 02. 16:43
  „Szavazatok újra Gazdag Jánosra. és ne panaszkodjatok. Fel a fejjel lessz ez még drágább is. A lényeg, hogy emelték a fizetésüket a tehetetlen képviselőink saját maguknak.”
 • 13. 4 2008. május 01. 20:31
  „ÉÁppen azért ő a legnagyobb magyar!”
 • 12. Jocóka 2008. május 01. 18:27
  „A távhő főnöke sem magyar!!!! vagy tévedek? nem szerbiából csöppent ide?”
 • 11. zorró 2008. május 01. 18:24
  „Ne is emlísem a három léhűtőről (akiket mi fizetünk),csak egymás "kezét" fogva tudnak sétálgatni a főtéren!
  Jó,hogy a kocsit kivették a seggük alol, mert kávézni is azzal jártak.
  A főnökükből meg bohócot csinálnak.”
 • 10. Kért Elek 2008. május 01. 16:47
  „Nem panaszkodni kell hanem össze fogni, és határozottan odaállni a távhő elé a leválás érdekében. A fűtés számlákból már mindenki kifizette volna a gáz központra való átalakítást!!!!”
 • 9. KingZ 2008. május 01. 08:22
  „o Természetesen ezen felül a fűtési alapdíj, és a melegvíz díja is a pofátlanság határát súrolja szerény kis városunkban
  o 60 - 70 ezer forint fizetésű panelbarátaim, 40 ezres távhőszámla, miből kérdem én? Vagy szegény elcsépelt kisnyugdíjas társaink... róluk nem is szólva!
  o a kifizetett pénzből megtömhetnénk az egész házat jó minőségű barnaszénnel vagy vehetnénk 10 gázpalackot havonta, akkor aztán lenne meleg!!
  o Miközben kint folyamatosan +10 fok körül izzad a hőmérőnk Januárban, mi lenne, ha hideg lenne
  o Nem sok ez egy ici-picit????????????
  Ide vele régi kardunk!”
 • 8. jamek 2008. április 29. 08:33
  „Kért elek javaslatát támogatom. Az igazságosabb elosztás mit jelent? A tisztelt bizottság fogja fizetni a fűtésemet mert ugye ötvenezer az ötvenezer és ha ez mellé még jó tizennyolc fok is van az teljesen korrekt nem? Senkinek sem kell fizetni, le kell válni és fűtsön vele búzás meg a távhős brigádja.”
 • 7. nemértem 2008. április 28. 18:07
  „Valaki nem tudja véletlenül mit foglal magában a nyári számlákon a készenléti díj? Merthogy ez a semmire kellő banda semmit nem tesz azért a pénzért, az biztos!”
 • 6. sajnos panellakó 2008. április 26. 23:05
  „Sajnos 25 éve élek ilyen távfűtött lakásban, ígéret az mindig van, azután mindig áremelés a vége. 25 éve valyúdik a Távhő ezzel a termálvíz problémával, és megoldás soha nem lesz. A lakások így viszont eladhatatlanok, mindenki menekül a távhős lakásból. (Már ha van elég pénze házat venni!)”
 • 5. Raptor 2008. április 26. 20:34
  „http://www.termalenergia.hu/cikk.php?id=192&nyelv=
  Lehet nem ez a megoldás, de Makónak is van termálvize...”
 • 4. szerintem 2008. április 26. 17:41
  „"Lapunk is megírta: az ország egyik legdrágább távfűtése a makói."

  Hát ez a vicc! Az ország egyik legcsóróbb szegletében, ahol a fizetések jóval az országos átlag alatt vannak, éppen itt kell a legmagasabb távhődíj, ráadásul hitvány minőséggel. A zöld ruhás emberek meg, akik munkaidőben italoznak, azok csak hab a tortán.”
 • 3. Anitata 2008. április 26. 11:59
  „Én is panelben lakom, a Tömörkény u-ról kapom a fűtés, és bizony a melegvíz sokszor annyira "meleg" csak, hogy mosogatni is lehet vele anélkül, hogy hideg vízet kellene hozzá engednem. A lakásban fűtéssel max. 22 fok volt, anélkül 20. Szóval nem ér pénzt az egész.”
 • 2. Panel lakó 2008. április 26. 08:57
  „Csökkenhet a makói hődíj 2007.11.19. cikkben 18. oldalon

  Kiürülnek a pénztárcák Makón 2008.01.22. cikkben 11.v.12. oldalon.

  Télen nem volt melegünk, örültünk ha a 18 fokot tudtuk tartani.”
 • 1. Kért Elek 2008. április 26. 08:29
  „Még a magántőke uralkodik makón is addig remény sem lesz arra vonatkozóan, hogy olcsóbb legyen a távfütés.Itt is mint a nagy pestországban csak zzal törődnek, hogy a saját zsebüket megtömjék, megkérdezném kik vannak abban a bizottságban, olyan emberek akik panelban (távfütési dijjat fizuetve) vagy olyanok akik családi házban ( leszarva a távfűtést fizetőket )vannak. De az a lényeg itt Makón, hogy egy gigászi, organikus az itt lakóknak majd megfizethetetlen fürdő épüljön.

  JAVASLOM, HOGY A PANELBEN LAKÓK FOGJONAK ÖSSZE ÉS CSATLAKOZZONAK LE A TÁVFŰTÉSRŐL, ÚGY BIZTOS OLCSÓBB LESZ A FŰTÉS ÉS A MELEGVÍZ HASZNÁLATA.!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói románok akciója az etnobiznisz ellen

Makó - Magyar nyelvű esküje után, de még a román nyelvű esküje előtt kényszerült visszaadni… Tovább olvasom