Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Két ház szépülhet 1 millió forintból

Makó - Szerény volt az érdeklődés a pályázat iránt, amellyel védett épületek homlokzatfelújítását szeretné támogatni a makói önkormányzat.
Még tavasszal számoltunk be arról, hogy a makói önkormányzat 5 milliós pályázati keretet hirdetett helyi védelem alatt álló épületek homlokzati felújítására. A kiírás szerint egy pályázó legfeljebb félmillióért jelentkezhetett, a költségek legalább felét az épület tulajdonosának kell vállalnia, s feltétel az is, hogy a háztartásban élők fejenkénti átlagjövedelme nem haladhatja meg az öregségi nyugdíjminimum négyszeresét.

Homlokzatfelújításra jelölt makói házak. Fotó: Szabó Imre
Homlokzatfelújításra jelölt makói házak.
Fotó: Szabó Imre

Vissza nem térítendő támogatás elsősorban a főútvonalak mentén, műemléki környezetben és turisztikailag jelentős forgalommal bíró területen lévő épületek homlokzatának, homlokzatrészeinek felújítására adható. A makói képviselő-testület által 2006-ban az építészeti örökség helyi védelméről hozott rendeletben a város honlapjának tanúsága szerint jelenleg 234 védett épület szerepel.

Időközben lejárt a jelentkezésre megszabott első határidő, és kiderült, szerény volt az érdeklődés. Mindössze két magánház tulajdonosa adott be pályázati anyagot: az egyik a Hagymatikum közelében, a Teleki László utca 5/B alatt, a másik pedig a Szegedi utca 24. alatt található. Az előterjesztés, amit ma tárgyal a képviselő-testület, mindkét esetben javasolja a félmilliós támogatás odaítélést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a makói rendelőintézet

Lezárult az a román–magyar uniós projekt, amelynek hazai résztvevője a makói kórház – jelentette be Kallai Árpád főigazgató, valamint makói helyettese, Nagy Jenő. Tovább olvasom