Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Két magyar búcsúzik a Falcontól

Makó - A két ünnep között is dolgoztak a Magyarcsanád–1 jelű kútnál a Falcon cég gázkutatói, az eredményekről év elején tájékoztatnak. Az igazgatóságból két magyar szakember távozott, tanácsadóként továbbra is számít rájuk a cég – amely 2010-ben vagy keres új befektető partnert a munkához, vagy nem.
Új igazgatóságot választott a makói gázmezőn dolgozó Falcon Oil & Gas közgyűlése. A vezető testület tagjai közül Horváth Ferenc geofizikus professzor december 21-én mondott le, Csák János – aki korábban a Mol elnöke is volt – november végén döntött ugyanígy – közölte nemrég a Napi Gazdaság. A lemondottak helyére nem hazai szakemberek kerültek – viszont továbbra is az igazgatóság elnöke maradt Szabó György, aki azt mondta, az új testületbe a geológia, az olajmérnöki tudományok, a pénzügy és a számvitel terén tapasztalt emberek kerültek, a két magyar pedig tanácsadója marad a cégnek.

A változás azok után figyelemre méltó, hogy tavaly az ExxonMobil, amely a Mol mellett a Falcon partnere volt a makói árok föltárásában, úgy találta, itt nem érdemes tovább kutatni. A Falcon szakembereinek más a véleménye, és ezt Szabó György többször, így a Magyarcsanád–1 jelű kútnál is elmondta: nem lehet az eddigi vizsgálati eredményekből ilyen következtetést levonni. Szabó szerint a cégnek most el kell döntenie, hogy keres-e újabb partnereket.

Az említett helyen – amely a Makót Köveggyel összekötő út mellett található – a két ünnep között is folyt a munka. A Falconnál kérdésünkre megerősítették: a jövő év elején tájékoztatnak az újabb rétegvizsgálatok eredményéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert és tűzijáték köszöntötte az új évet Makón

Makó - Tizennegyedik alkalommal rendeztek Makón újévi koncertet. Az Erdei János Városi Sportcsarnok… Tovább olvasom