Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Két pálya épül Makón

Makó - Harminc évet vártak arra a makói focisták, hogy végre európai körülmények között játszhassanak – 131 milliós beruházásnak köszönhetően nagyméretű műfüves pályát adnak át novemberben az Erdei Ferenc téren, és egy másik füves pálya is készül.
– A Makó FC lett a megye meghatározó labdarúgócsapata, és ezt a gondolatot Ménesi Gábor klubelnöktől idéztem – mondta tegnap délben Buzás Péter polgármester, amikor átadták az Erdei Ferenc téri sportpályán a munkaterületet a kivitelezőnek.

A város összesen 150 millió forintot nyert, amelyet 20 százalék önerővel egészített ki, így összesen 180 milliót fordítanak a sporttelep fejlesztésére. Elsőként egy 105-ször 68 méteres, FIFA-szabványoknak is megfelelő műfüves pálya épül a jelenlegi füves pálya mögött. Ennek költsége – labdafogó hálóval, öntözőrendszerrel, világítással, kerítéssel, korláttal, járdával együtt – összesen 131 millió forint. A kivitelező, a dunavarsányi Pharos 95 Kft. november 16-ára készül el a munkával.

A fennmaradó összegből az ősszel még elkészül egy ugyancsak a nemzetközi elvárásoknak megfelelő füves pálya is. Ehhez a Kelemen László utca felől több telket is megvásárolt az önkormányzat. Így a jövőben már három nagypálya áll a csapatok rendelkezésére.

Olvasóink írták

 • 9. fehérjános 2009. szeptember 07. 21:10
  „@ napiszar nagyon hülye vagy!!!!!!!!!:):):):):):):):):):)”
 • 8. napiszar 2009. szeptember 07. 18:41
  „Focista kerestetik

  Játékosokat keresünk az újraszerveződő Magyar Labdarúgó válogatottba:

  1 Kapus:
  - Kinyúlott, régi szürke NDK-s mackóalsó.
  - Képesség bravúrokra, de nem fontos.
  - Szögletek, beívelések gólvonalról való végignézése, néha kijövetel de csak kizárólag a csatár enyhe megzavarása miatt.
  - Mindig a következő meccsre koncentrálás.

  4 védő:
  - Csiga kezdősebbessége. (100 méter / 20mp)
  - Labdaelpattanás 2-3 méter.
  - Megfordulás, mint a csuklósbusz.
  - Kb. 25.000 féle csúnya szó ismerete, használata.
  - Pitbull tekintet, darabos mozgás.
  - Fejelés csak 2 kannás bor után a kocsmában.

  4 középpályás:
  - Passzolj úgy a labdával, hogy kb. 10 méteres körbe betalálj.
  - Több fölé, mellé, mint ahányszor a kaput eltalálod.
  - Magas labdák nem ismerete.
  - Kevés futás, de ha kocogni tudsz, az is jó.
  - Erős csipőre tett kar.
  - 15 köpés / perc.

  2 csatár:
  - 50-es IQ.
  - Sörhas.
  - Több piros, mint gól.
  - Lesszabály nem ismerete.
  - Klubszinten kispad erős koptatása, de nem szükséges hogy legyen klubbod.”
 • 7. napiszar 2009. szeptember 07. 17:22
  „Minek lelátó!Én mikor a Kövegyi kölök 4-ben játszottam még pálya se volt mégis jó csapat volt,minek ezek a luxus igények a pályát meg tessék ősszel felszántani be ültetni áttelelő hagymával amit már márciusban lehet szedni,aztán lehet focizni is,egyébként én szívesen látnék még egy Kolumbiai játékost is a Makói csapatban,esetleg egy Délafrikait!”
 • 6. Racoon 2009. szeptember 04. 08:52
  „Én tudok róla, Makón nagyon jó kick-boxosok vannak (én is az voltam), de hidd el ezek a focisták is megérdemlik a méltó körülményeket. És nem csak a felnőtt csapatról beszélünk, hanem a rengeteg tehetséges utánpótlásról is! A cikk pedig 131 milliót ír a műfüves pályára és annak a költségeit részletezi. Ezen felül még építenek egy füveset is. Megtudtam, hogy állítólag a műfüvet is locsolják, pontosan nem tudom miért. Remélem azért nyírni nem kell! :))”
 • 5. M@M 2009. szeptember 04. 08:06
  „Én meg azt olvasom ki a cikkből, hogy Makón csak a foci a sport!!!! A többi le van sz..va. Egy kézfogással elintézik, ha valaki nemzetközi eredményt ér el, pl. Makó Evelin korcsoportos világbajnok lett kick-boxban. Nem Magyar bajnokság 2.osztály mint ezek a k...g focisták. Na......? És ki tud róla......esetleg a közvetlen környezete! Na ennyit a hozzáállásról..................”
 • 4. Ungarn 2009. szeptember 03. 16:39
  „Mivel épül síma füves is,ezért kell az öntöző.Én ezt olvastam ki a cikkből!”
 • 3. nezdcsak 2009. szeptember 02. 23:18
  „...CSAK FEL KELL SZÁNTANI NÉHA!!!”
 • 2. Racoon 2009. szeptember 02. 16:24
  „Én nem értek hozzá, ezért kérdezem: a műfüvet is kell locsolni? A cikkben az öntözőrendszer is szerepel a 131 milliós költség részeként. Azért csak remélem, hogy nyírni majd nem kell, és telepítés előtti műtrágyázásra sem sokat fognak felszámolni.”
 • 1. micocity 2009. szeptember 02. 13:44
  „A lelátót is fel kellene újítani,hogy esetleg a szurkolók is európai körülmények között szurkolhassanak!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgásérzékelő kütyüt szerel Kriván János

Kétszáz makói házra szereltetne mozgásérzékelőt a gazdával közösen az önkormányzat és a városi kapitányság. Tovább olvasom