Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Két új csarnokot avatott a Váll-Ker

Makó - Felavatta, és már ki is nőtte két új csarnokát a makói Váll-Ker Kft. A kandallókat gyártó cég idén már most negyven százalékkal több megrendelést teljesíthetett, mint tavaly egész évben.
Összesen 150 millió forintból, mintegy 50 milliós uniós és állami támogatás segítségével épült fel a Váll-Ker Kft. újvárosi telephelyén a 6. és 7. számú csarnok. A kivitelező a HősÉp Kft. volt, a festés a Galamb József Szakképző Iskola diákjainak munkája. A 250 embert foglalkoztató, több elismerés mellett lapunk Presztízs-díjával is kitüntetett Váll-Ker a válság idején is tudott fejleszteni, és azóta is bővíti termelését.

Két új csarnokot avatott a Váll-Ker. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Tavaly 18 ezer kandallót adott el, idén már most 26 ezernél járnak, és év végére a jelek szerint elérik a 40 ezret. Az áru nagy részét Dániába, Németországba exportálják. Tóth István, a kft. ügyvezető igazgatója a pénteki avatáson azt mondta, már ezt a két csarnokot is kinőtték, így jövőre tovább kell bővíteni az üzemet. A bejáratnál kihúzott szalagot Tóth István Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, Makó ország-
gyűlési képviselőjével közösen vágta át, a berakodásra váró kamion és a dolgozók mellett ott volt Buzás Péter polgármester és Farkas Éva, a makói tankerület vezetője, fideszes polgármesterjelölt is.

Két új csarnokot avatott a Váll-Ker. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A kormány minden lehetséges eszközzel segíteni fogja a Váll-Kerhez hasonló hazai tulajdonú vállalkozásokat, azért is, mert a tulajdonosok, ahelyett, hogy kivennék az osztalékukat, fejlesztésre költik a megtermelt hasznot, ezzel újabb munkahelyeket hoznak létre – mondta Lázár János. A politikus emlékeztetett, míg 2007 és 2013 között az uniós forrásoknak csak 16 százaléka fordítódott gazdaságfejlesztésre, a 2014-től 2020-ig tartó időszakban a kormány szándéka szerint a 34,5 milliárd euró 60 százalékát költi Magyarország erre a célra. A bürokratikus akadályok zöme elhárul, a vállalkozások sokkal könnyebben hozzá tudnak majd jutni ehhez a támogatáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a táskarabló nő

Apátfalva - Előzetes letartóztatásba került az a 31 esztendős apátfalvi nő, aki bár házi őrizet… Tovább olvasom