Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Kétembernyi farakás az utcán

Makó - Veszélyesnek tűnik egy kétembernyi magasságúra felhalmozott, vastag rönkökből álló farakás a makói Kígyó utcában – a lakók és az arra közlekedők félnek. A tulajdonos azt ígéri, szombaton behordja a tüzelőt.
Megdöbbentő látvánnyal szembesültünk a minap a makói Kígyó utcában, amelyre olvasónk hívta fel figyelmünket: az egyik ház bejárata előtt óriási fahasábokat halmoztak fel nagyjából 4 méteres magasságig – a halom a közeli villanykaró magasságának kétharmadáig ér.

A farakás egyik oldalon néhol az úttestre lóg, a másikon közel van a járdához. Az igazi veszélyt azonban talán nem is ez jelenti, hanem annak lehetősége, hogy a hasábok egyszer csak lezúdulnak. Beszéltünk egy utcabelivel, aki azt mondta: a fa legalább két hónapja ott van. Szóltak a háztulajdonosnak, majd az önkormányzatnál is jelezték a problémát, de eddig semmi sem történt – ők pedig aggódnak magukért és az utcában közlekedőkért.

Meghökkentő látványt nyújt a Kígyó utcai farakás. A szerző felvétele
Meghökkentő látványt nyújt a Kígyó utcai farakás. A szerző felvétele

A városházán lapunknak megerősítették, hogy kaptak értesítést a kétembernyi farakásról. A közterületek használatát szabályozó helyi rendelet csak külön engedéllyel, és úgy is mindössze 48 óráig teszi lehetővé tűzveszélyes anyagok tárolását közterületen, ez pedig jelen esetben valóban letelt. Jelezték a helyzetet a közterület-felügyelőknek, akik figyelmeztették a tulajdonost, és felszólították, hogy hordja be a fát. Ha ennek nem tesz eleget, újra fel fogják szólítani, végső esetben pedig közigazgatási bírságot is kiszabhatnak – ennek összege 5-től 150 ezer forintig terjedhet.

Megkerestük a tulajdonost is, aki azt mondta, nincs még ott két hónapja a tüzelő és tudomása szerint a fuvarozó úgy pakolta le a hasábokat, hogy a rakás stabil, biztonságos. Egy haláleset miatt nem tudták eddig a fát behordani, de ígéretet tett arra, hogy szombaton nekilátnak feldarabolni és eltüntetik az utcáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó: marad a rázós kerékpárút

Átadása óta konfliktusok forrása Makón a Hunyadi utcai kerékpárút. Tovább olvasom