Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Kétezer szelíd motoros Makón

Közel kétezer szelíd motoros töltötte együtt a hét végét Makón, a Galamb József Szakképző Iskola városszéli tanterületén. Az országos találkozón dübörgött a rock – és látszott, milyen erős kötelékek fűzik össze a motorosokat.
Megyeri Henrietta, Szász Pál és a legifjabb motoros, a hároméves Márk. Fotó: Szabó Imre
Szerte az országból érkeztek a két kerék és a száguldás szerelmesei péntektől Makóra, ahol a helyi Sweet Freedom, azaz édes szabadság nevet viselő motoros klub rendezett országos találkozót. A már hagyományos, sorrendben hatodik rendezvény helyszíne ezúttal – a folyó elhúzódó áradása miatt – nem a Maros-part volt: a motorosok a Galamb József Szakképző Iskola Aradi utcai tanterületén rendezkedtek be – méghozzá meglepően otthonosan. A legtöbben családostól, baráti társaságban érkeztek és a vasparipák mellett sártat is vertek, mi több, olykor sütöttek-főztek. Míg a nappal a vetélkedőké, bemutatóké volt, esténként a sörsátorban bőségesen fogyott a szomjat oltó aranysárga árpalé, a színpadon jó fajta blues és rock dübörgött. A fő szervező, a tucatnyi tagot számláló makói csapat első embere, Kiss Attila örömmel tapasztalta, hogy sikerült a területet belakniuk – mint fogalmazott, lehet, hogy jövőre is itt szerveznek majd találkozót.

A motoros randevúra közel kétezren látogattak el, s a részt vevők alig harmada volt helybeli: még külföldről, Romániából, Szerbiából, sőt Németországból is érkeztek vendégek. A legtöbben azért persze itthonról – mint például a mezőhegyesi Szász Pál, aki nemcsak párját, Megyeri Henriettát hozta el, de hároméves kisfiukat, Márkot is. Miközben az ifjú legény apró játékmotorját a fotó kedvéért hetykén megülte, szülei elmondták, négy éve járnak a makói találkozókra, és véletlenül sem hagynák ki egyiket sem. Közülük egyébként csak a civilben villanyszerelőként dolgozó édesapa motorozik – párjának az aggódás marad, bár ő is rokonszenvesnek találja a motorosok családias, meghitt közönségét. És hogy miért jó motorozni? Szász Pál találó választ adott: – Ezt nem lehet elmesélni. Ülj fel, és érezni fogod!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó sporttehetségeit köszöntötték

Süteménnyel vendégelte meg a város legtehetségesebb diáksportolóit, valamint felkészítőiket,… Tovább olvasom