Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kétszer annyi támogatást kaptak, mint a büdzséjük

Csanádalberti - Éves költségvetése dupláját kapta december végén állami támogatásként Csanádalberti. Nagy az öröm a faluban, művelődési házat építenek a pénzből.
Csanádalberti az elmúlt 25 évben összesen nem kapott ennyi támogatást, mint most. Ez a falu éves költségvetésének kétszerese – mondta Csjernyik Zoltán polgármester, aki karácsony előtt kapta a hírt, hogy a december 23-án kihirdetett kormányrendelet szerint 140 millió forint támogatást kap a település.

– Az elmúlt 170 évben nem sikerült összehozni egy kultúrházat. Ebből a pénzből végre megvalósulhat a falu álma. Akármilyen kicsi is egy település, akkor is szükség van egy közösségi épületre – mondta a falu első embere.
Csjernyik Zoltántól megtudtuk, a művelődési házat a templom melletti területen szeretnék kialakítani. Kétféle terv is készül, az egyik egy új építésű ingatlanra, a másik egy meglévő épület felújítására, bővítésére.

– Reméljük, ősz végén már át is adhatjuk a kultúrházat. A 140 millió forintból a községháza infrastruktúráját is fejlesztjük, hiszen január 1-jétől hozzánk költözött a négy település – Nagyér, Ambrózfalva, Pitvaros és persze Csanádalberti – közös önkormányzati hivatala – tájékoztatott a településvezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészséges víz folyik majd a csapból

Nagyért, Ambrózfalvát, Pitvarost és Csanádalbertit eddig is sok minden kötötte össze a közelségük miatt. Az új ivóvízvezeték is fontos kapocs lesz, hamarosan egészséges víz folyik majd a csapokból. Tovább olvasom