Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Kétszer csengetnek a postás focisták

Makó - Levélhordással edzenek a meccsre a makói focisták. A csapat egy része a helyi postán dolgozik. Azt mondják, imádják a munkájukat, edzésben tartja őket, az időbeosztás is ideális: kerekeznek, azután rúgják a bőrt.
„Mindig kétszer csengetünk!"- mondja viccesen Horváth Károly a Makói Futball Klub játékosa, aki főállásban postásként dolgozik a helyi postahivatalban. Nem ő az egyetlen, aki ezzel foglalkozik a makói focisták közül.

„A mai világban nagyon meg kell becsülni egy ilyen munkahelyt. Ez egy álommeló. Nyolc éve vagyok a cégnél, de még mindig ugyanúgy szeretem csinálni. Az emberi kapcsolatok miatt is, a lakosokkal és a munkatársakkal is jól kijövünk. Reggel hatra járok dolgozni és délután kettőkor végzek. Kondiban tart, naponta körülbelül tíz kilométert tekerek, este ezután jön a másfélórás edzés." Felkészülési idő van, a srácok minden hétköznap öt órától edzenek, így készülnek az NB III-as meccsekre.

Levélhordással edzenek a meccsre a makói focisták.
Levélhordással edzenek a meccsre a makói focisták.

„Családos emberként, fontos, hogy stabil munkahelyem legyen, ráadásul nagyon szeretem csinálni. A legjobb az egészben, hogy mindemellett hobbimnak, a focinak élek."- fogalmazza meg Bány Tamás edző. „Csak a fociból sajnos nem tudnánk megélni, ezért kell egy biztos állás."- vallja őszintén. Ő valamivel több kilométert tesz meg naponta, mint társai, ugyanis mobilpostás, gépkocsin dolgozik.

Megtudtuk, régebben több focista dolgozott a postán levélhordóként. Kis István, egykori igazgató helyettes nagy szerelme a futball. Ma már nyugdíjba vonult. Mindig örömmel alkalmazták a hivatalban a talpraesett játékosokat. Úgy tudjuk betegsége miatt ő maga sohasem élhetett ennek a sportnak, ezért ahogy csak tudta, támogatta a helyi csapatot. Ma is őszinte tisztelettel beszélnek róla a makói játékosok.

Ma már minimum érettségi szükséges ehhez a munkához, majd szakképzésre küldik a leendő dolgozókat. Úgy tudjuk, nem túl sokan választják ezt a hivatást: hiszen, ahogy a jól ismert szlogen utal rá, itt valóban mindig dolgozni kell: esőben, hóban, sárban, viharban, kánikulában. A fiúk pedig teszik a dolgukat.

Olvasóink írták

 • 14. Novatus 2012. július 29. 02:55
  „Szeretem Major Zsuzsanna cikkeit - életszagúak és fröcsögéstől mentesek... A postásokon kívül neki is nagyon sok sikert kívánok!”
 • 13. Sipi74 2012. július 27. 13:02
  „Schreiber Laci volt maga a villám! :) Hiányzik! A gyorsasága mellettt pontos volt, s gyakran visszaúton mégegyszer becsengetett a küldeménnyel, ha piacos napon még nem értem haza, amikor elszáguldott előttünk. :)”
 • 12. mur 2012. július 26. 20:27
  „Botlik Robinál nincs gyorsabb!”
 • 11. Silvio_Dante 2012. július 26. 16:12
  „A postások munkája nagyra becsülendő, hiszen tényleg minden körülmények között eljuttatják a küldeményeket a címzetthez! Elismerésem nekik. S nem baj az, ha a labdarúgók is egyben, hiszen az ott tapasztalt csapatszellemet és alázatot át tudják ültetni a munkájukba, ami ma egy jól működő munkahelyhez elengedhetetlen!”
 • 10. SpákHédi 2012. július 26. 15:56
  „Jól van Francois! Mind a kettő!!!!!!”
 • 9. Francois 2012. július 26. 15:56
  „Berényi Laci a legjobb és legtapasztaltabb postás! ENNYI! :) :D”
 • 8. Racoon 2012. július 26. 14:12
  „Joó Mihály a gólkirály! Nekem ő a legjobb, holtversenyben Gézával (Márk).”
 • 7. pancsika72 2012. július 26. 12:28
  „Egyet értek Hédivel! Karesz a legjobb postás! Bár nálunk nem csenget, de minden levél célba ér!”
 • 6. vip007 2012. július 26. 12:01
  „2. viro 2012.07.26. 08:55

  Nincs ebben semmi bujtatás, a posta már régóta így támogatja a makói focit. Vannak/voltak még ilyen munkaadók a városban.”
 • 5. Francois 2012. július 26. 10:59
  „T: SpákHédi !Berényi Laci a legjobb postás, és 30-éves focista múlttal rendelkezik!”
 • 4. SpákHédi 2012. július 26. 09:32
  „Horváth Karcsi! Ő az igazi jó postás!!!!”
 • 3. Francois 2012. július 26. 09:08
  „2. viro a mi postásunk a legjobb, ő tudja melyik levél hová való, precíz pontos gyors! Neki kellene mind betanítani, ha a mi postásunk tanította volna be a tiédet is 2. viro akkor nem lenne ilyen problémátok!”
 • 2. viro 2012. július 26. 08:55
  „Ez mindig is a focisták bujtatott állása volt.De Francois a mi postásunknak nincs párja!!!A két levelem közül az egyiket hozzám dobja be a másikat a szomszéd lépcsőházba rakja fel a posta láda tetejére!!!És ezt mind egyidőben!!!”
 • 1. Francois 2012. július 26. 08:24
  „Gratulálok a fiúknak, de azért a legjobb és leggyorsabb postás a mi postásunk, ő róla mért nem emlékezik meg az újság?! Ő is focizik még most is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kelemen Lászlóra emlékeznek

Csanádpalotához és Makóhoz is kötődik az első magyar színigazgató. Tovább olvasom