Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Kézművesek is a makói sportegyesület íjászai

Makó - Saját kezűleg készítik különleges céltábláikat és bábuikat a Makói Extrém Sport Egyesület íjászai, akik éppen ezért egyben kézművesnek is vallják magukat.
Hetente gyakorolják a célba lövést, heten vannak, de természetesen nem gonoszok – ők az egyik makói íjászcsapat, a Makói Extrém Sport Egyesület íjászai. Egy éve űzik ezt a különleges, erőnlétet és szellemi frissességet egyaránt megkövetelő sportágat, de külön-külön természetesen régebb óta: a csapatnak még hölgy tagja is van Kerekes Tímea személyében. Rendszeresen részt vesznek falunapokon, akadályversenyeken vagy éppen az iskolák rendezvényein. Nemrég ott voltak az ópusztaszeri Nyílzáporon, amely a magyar íjászok évenkénti seregszemléje. Gera Zsolt azt mesélte, fantasztikus volt egyszerre több mint 1600 íjásszal együtt részt venni ezen a különleges alkalmon.

Az extrémsport-egyesület íjászai maguk készítette céltáblákra, bábukra lőnek. Fotó: Szabó Imre
Az extrémsport-egyesület íjászai maguk készítette céltáblákra, bábukra lőnek.
Fotó: Szabó Imre

A makói íjászok hobbiként tekintenek az íjászatra, amolyan kikapcsolódásként. Nem olcsó a felszerelés, egy Kassai-íj, amilyen Zsoltnak is van, 26 ezer forint a gyártótól, de ha valaki szaküzletben vásárolja, sokkal drágább is lehet. Egy nyíl ára típusától függően 1000 forint körül kezdődik. Mindezt maguknak szerzik be saját kasszából, ugyanakkor amit csak lehet, például a céltáblákat, bábukat maguk készítik – ezért is mondják büszkén: nemcsak íjászok, kézművesek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motoros okozott súlyos balesetet Makón - fotók

Egy 12 éves kislány is súlyosan megsérült abban a balesetben, ami szerda este történt Makó belterületén. Egy motoros nagy sebességgel, vélhetően ittasan ütközött egy kerékpárossal. Tovább olvasom