Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Ki akartak rabolni egy makói zálogházat

Az üzletben dolgozók bátor fellépésének köszönhetően üres kézzel futamodott meg az a férfi, aki tegnap délelőtt egy fegyvernek látszó tárggyal megpróbálta kirabolni a Szent János téri zálogházat Makón. A tettest a rendőrség még keresi.
Első pillantásra fegyvernek tűnő tárggyal a kezében, az arcát sállal és sapkával eltakarva lépett be tegnap kora délelőtt egy férfi a Szent János téri zálogházba, és pénzt követelt a két alkalmazottól – méghozzá nem magyarul, hanem a „Mani, mani!" kifejezést ismételgetve. Az üzletben ugyan volt pénz, és természetesen arany ékszer is, a két nő azonban határozottan azt mondta neki, hogy itt nincs, mire a férfi sarkon fordult, és távozott. Mindez alig néhány másodperc alatt zajlott le az apró, pár négyzetméteres ügyféltérben.

A nyomozást vezető Sebő Kornél alezredestől megtudtuk, a tettest egyelőre nem sikerült elfogni. A rendőrök egy nagyjából 170 centiméter magas, vékony testalkatú, fehér bőrű férfit keresnek, aki fekete kötött sapkát, színes sálat, kesztyűt és valamilyen sötét színű szabadidőruhát, valamint fekete cipőt viselt. A makói kapitányság folytatja az esetleges szemtanúk kihallgatását, de várja a bejelentéseket is. Sebő Kornél az esettel kapcsolatban lapunknak elmondta: a kisebb, kevésbé védett helyen működő üzletek tulajdonosainak most, karácsony táján különösen érdemes nagy figyelmet fordítaniuk a biztonságra. Javasolta, hogy a pénzt ne tartsák ott, lehetőség szerint minél gyakrabban vigyék el. Ha rablótámadás éri a boltot, nem érdemes ellenállni, ugyanakkor a lehető legpontosabban meg kell figyelni, hogy néz ki az elkövető.

Amikor tegnap délután a zálogházban jártunk, a két alkalmazott közül csak egyet találtuk ott, ő azonban nem akart beszélni a történtekről arra hivatkozva, hogy most jött vissza a kihallgatásról, és egyébként is zaklatott lelkiállapotban van még. Helyette az üzlet egyik vezetője nyilatkozott nekünk – igaz, a nevét ő sem volt hajlandó elárulni. Annyit mondott mindössze, örül, hogy senkinek nem esett bántódása, és semmit sem vittek el, valamint hogy kolléganői és a biztonsági rendszer, illetve a kamera kitűnően vizsgázott. A zálogház szeptemberben nyílt, hasonló eset itt eddig még nem történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segélykiáltás a makói zsinagógáért

Nincs pénze a tulajdonosnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) a négy… Tovább olvasom