Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Kicserélték az egypárti üdvözlőlapokat, Eszenyié a Páger-gyűrű

Kicserélték az egypárti üdvözlőlapokat, Eszenyié a Páger-gyűrűEszenyi Enikő kapja idén a Páger-gyűrűt
Az önkormányzati utalványok kísérőleveléről vitáztak a legtöbbet a tegnapi testületi ülésen a makói képviselők. Azt még nem tudni, mi lesz a Szegedi utca sorsa - a parkolók vagy a kerékpárút a fontosabb.
Mégsem a Fidesz-frakciótagok képével, aláírásával ellátott üdvözlőlappal kell kivinniük az 5000 forintos önkormányzati ajándékutalványokat az ellenzéki képviselőknek – derült ki a tegnapi makói testületi ülésen. A napirend előtti felszólalások jó kétórás idejét ez a téma töltötte ki, a témáról szombati lapunkban részletesen beszámoltunk. Miután a polgármesteri többség képviselői – Kovács Sándor, Kádár József, illetve Czirbus Gábor alpolgármester – elmondta, mennyire örülnek a 70 felettiek az ajándéknak, Török Miklós (DK) az egypárti üdvözlőlapokat ismét kifogásolta. Hadik György (Fidesz–KDNP) meg azt, miért reklamál, ha meg sem szavazta a költségvetést, ami az utalványokat tartalmazza. Török válasza: az utalvánnyal egyetért, a költségvetést azért nem szavazta meg, mert szerinte nem átlátható. A független Marosvári Attila azt mondta, ő megszavazta a költségvetést, és nem tartja elegánsnak a fideszes üdvözlőlapot, várt volna egy bocsánatkérést. Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz–KDNP) úgy reagált, inkább az előző városvezetésnek kéne elnézést kérnie, amiért nem gondoskodott úgy a szépkorúakról, mint a mostani. A két egyéniben megválasztott ellenzéki városatya borítékjaiban utólag mindenesetre kicserélték az üdvözlőlapokat – ezeken már csak a polgármester és az alpolgármester látható.

Mi legyen a Szegedi utcával? Ez volt a közlekedési problémákról szóló tájékoztató legvitatottabb pontja. Megírtuk, összesen több mint százan töltötték ki a város honlapján a témában fellelhető kérdőívet, és egyenként 3-4 problémát is megemlítettek. Ezeket összegezte az önkormányzat által felkért szakértő, Mózes Sándor, és intézkedéseket is javasolt. Neparáczki Lászó, a városi kapitányság közlekedési osztályvezetője ezek közül felhívta a figyelmet arra a kérdésre, mi legyen a belvárosi Szegedi utca, azaz a 43-as főút egy hosszabb szakaszával. Mivel az autóforgalom lecsökkent, a kerékpársávot a bicikliútról vissza lehetne vinni az úttestre, de e helyett azt is lehet, hogy az itteni üzletek kapjanak újra parkolót az út mentén felszabaduló sávban. Mózes Sándor azt mondta, mivel a járda keskeny, jobb lenne a bicikliseket innen elterelni – így viszont nem lesz parkoló. A témára később visszatér a testület.
Eszenyi Enikőé az idei Páger-gyűrű

Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész kapja idén a makói születésű színészóriás, Páger Antal emlékét őrző díjat – döntött a testület zárt ülésen. Vannak emlékezetes színházi és filmes szerepei, rendezőként is sikeres. 2009 óta a Vígszínház igazgatója. Ő a Páger-gyűrű 16. kitüntetettje.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult egy autó Makó és Maroslele között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó szerda délután Csongrád… Tovább olvasom