Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Kiderült a jó kenyér titka Limara kenyérsütő délutánján

Makó - Kenyérsütő délutánt tartott Tóthné Libor Mária szombaton a Szent Gellért Borházban. Az esemény már harmadik alkalommal aratott osztatlan sikert a résztvevők körében, akik még a jó kenyér titkát is megtudták.
Friss kenyér illata töltötte be a Borházat szombaton, ugyanis harmadik alkalommal tartottak kenyérsütő tanfolyamot a makói gasztroblogger és az étterem jóvoltából. Limara ezúttal nemcsak maga sütött, hanem mindent alaposan el is magyarázott, amit a kenyérsütésről tudni kell. A délutánra négy amatőr, de annál lelkesebb személy érkezett, hogy ellessék Máriától a kenyérsütés összes fortélyát. Mi is megragadtuk az alkalmat, hogy legalább most egy igazi, jó kenyeret süssünk. Megtapasztaltuk a dagasztás fárasztó munkáját, megtudtuk, hogy mire kell figyelni kelesztés közben, és elárulták, miért kell vízzel permetezni a kenyeret. Utóbbira azért van szükség, mert ettől lesz igazán ropogós, cserepes a kenyér.

Kenyérsütő délutánt tartott Tóthné Libor Mária szombaton a makói Szent Gellért Borházban.
Kenyérsütő délutánt tartott Tóthné Libor Mária szombaton a makói Szent Gellért Borházban.

A csoportos kenyérsütés a Borház és Tóthné közös ötlete volt. Az internetes blogjáról országosan is ismert Limarát már számtalanszor megkeresték, hogy tartson efféle kurzusokat, de hely híján kénytelen volt nemet mondani. A terv azonban idén megvalósult, a Borház nagy hellyel, eszközökkel és kiváló sütővel rendelkezik. Az ötletnek minden bizonnyal nagy sikere van, hiszen most harmadjára került sor az eseményre. A sikert az is bizonyítja, hogy eddig többnyire vidékről, sőt még Budapestről is érkeztek érdeklődők. Ez alkalommal viszont csak makóiak jöttek el, ám meglepő módon nemcsak hölgyek. Szabó Gábor hobbiszinten süt kenyeret, természetesen Limara receptjei alapján. Ezúttal kíváncsi volt, mik a tipikus hibák, mire kell leginkább odafigyelni a munka során. Kisné Gulyás Anita már rutinos háziasszony, gyakran lepi meg családját házi készítésű kenyérrel, és most élőben szeretett volna találkozni Limarával.

Minden bizonnyal a kenyér formázása az egyik legnehezebb munkafolyamat, és az itt szerezett tapasztalatok voltak a leghasznosabbak. A kenyéren kívül magvas császárzsemlét is készítettünk, amikből még frissen, ropogósan mi is falatoztunk, a többivel pedig családunkat leptük meg. A jövőben biztosan lesz még hasonló sütés, amelyről Limara tájékoztatja rajongóit a legnépszerűbb közösségi portálon.

Olvasóink írták

  • 3. Kraivan 2012. augusztus 28. 11:53
    „Erről így utólag kellett értesülnöm? :(”
  • 2. grafika88 2012. augusztus 28. 10:46
    „KÖSZÖNET Llimarának ! Több receptjét is ki próbáltuk itthon. Finomak tényleg !
    SOK SIKERT KÍVÁNOK !!”
  • 1. Kékcitrom1 2012. augusztus 28. 08:39
    „Gratulálok Limarának, a műveihez, gyönyörűek és biztosan finomak is! A receptjei maximálisan használhatóak, az ő receptje szerint kezdtem el kenyeret sütni, igaz azóta már saját ízlés szerint alakítottam, de a család szereti.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel támadt egy kóbor kutyára egy férfi

Hazahúzta, kikötözte majd egy késsel szúrta nyakon a kocsma körül kóborló kutyát egy Makó-rákosi férfi. A védtelen jószág megmentésére a szomszéd sietett. Tovább olvasom