Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kifosztották a makói Vasékat

Makó - Kifosztottak a napokban egy makói gazdálkodót, 200 ezer forint értékben vittek el tőle zsákokat. Nyomravezetői díjat tűzött ki, és nem érti, miért nem látták a tettesek autóját a makói térfigyelő kamerák. A rendőrség műszaki hibára hivatkozik, de állítja: a rendszer működik, hatékony.
200 ezer forint értékű, mezőgazdasági termények tárolására alkalmas úgynevezett raschelzsákokat vittek el bebálázva a pünkösdhétfő utáni kedden, hajnali 2 óra körül egy makói gazdálkodótól, Vas Róberttől.

Mint a férfi elmesélte, a családnak a Szikszai utcában van a tulajdonában két régi, raktárnak használt lakatlan parasztház. Ezt a kettőt törték fel. Az egyikből párnákat vittek el, a másikból a bebálázott zsákokat, amelyekre most, fokhagyma-betakarításkor bizony szükségük volna. Ellopták az ablakok spalettáit is. Vasék az eset idején aludtak, de az egyik szomszéd annyit látott, hogy a háztól egy megpakolt fehér Fiat Tipo Dieselt látott kikanyarodni a ház elől a Justh Gyula utca felé.

Kifosztották a makói Vasékat. Fotó: DM
Kifosztották a makói Vasékat. Fotó: DM

Vas Róbert feljelentést tett, és nyomravezetői díjat is ígért annak, aki konkrét információkkal szolgál a tettesekről és a zsákokról. Ugyanakkor megdöbbent azon, hogy noha a környéken több térfigyelő kamera is van, állítólag egyik sem rögzítette a járművet.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztályán lapunkat úgy tájékoztatták, a Hosszú és a Justh Gyula utcai két kamera műszaki okok miatt akkor valóban nem működött, de a kamerarendszer egyébként üzemel, segítségével – mint esetenként lapunk is beszámolt róla – számos alkalommal sikerült tetteseket kézre keríteni. A nyomozás folyik. A kamerarendszer karbantartásáról, javításáról az önkormányzat gondoskodik egy magáncég révén. A városházán megtudtuk: ha hibajelzést kapnak, haladéktalanul megjavítják a rossz kamerákat – a két említett térfigyelő is működik már..

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztották a makói Vasékat

Kifosztottak a napokban egy makói gazdálkodót, 200 ezer forint értékben vittek el tőle zsákokat. Tovább olvasom