Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Kihagyták a Páva utca közepét

Makó - A makói Páva utca közepén lakók megdöbbentek a csatornázás utáni helyreállításon, a munkások ugyanis csak az utca elejét és végét aszfaltozták le. Úgy tűnik, a közepét nem is fogják, csak részleges javítás lesz.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– Ugyanannyit fizettünk a szennyvízberuházásért, mint az utca többi lakója, előttünk még sincs új aszfalt. Csak a csatornázás miatt szétszabdalt, munkagépek által összetört régi. Nyeljük a port, aztán majd gázolunk a sárban – panaszolta lapunknak a makói Páva utca 18. alatt lakó Papp Tibor. Amikor meglátogattuk, kihozta az utcára a régi seprűt is, amivel egy kis sepregetéssel pillanatok alatt porfelhőbe borította a környéket.

A nyugdíjas férfi a többiekkel együtt megörült, amikor nagyjából egy hete megjelent az utcában az aszfaltozó brigád – aztán megdöbbentek, amikor a munkát félbehagyva távoztak. A csapat ugyanis csak az egyébként rövid utca két végét borította be új burkolattal, a közepét nem. Mindkét oldalon 10 házat érint, hogy a régi burkolatot tönkretették előttük, új viszont nem készült. A problémát több helyen jelezték, de érdemi választ sehol sem kaptak. Végül a napokban közösen petíciót írtak, amit eljuttattak a városházára.

Papp Tibor a Páva utca közepén. Új aszfalt csak az utca két végén van. A szerző felvétele
Papp Tibor a Páva utca közepén. Új aszfalt csak az utca két végén van. A szerző felvétele

Úgy tűnik azonban, hiába. Ortutay Miklós, a beruházás projektmenedzsere lapunkat emlékeztette: a helyreállításkor nem is ígérték, hogy minden utcát teljes egészében újra aszfaltoznak – csak azokat, amelyeket hosszirányban át kellett vágni a csatornák fektetése miatt. A Páva utca helyzete nem egyedi, más utcákban is előfordult, hogy csak az ily módon átvágott szakaszokon pótolták újjal a régi aszfaltot. Részleges helyreállításra, azaz a keresztirányú átvágások „foltozására", a hibák kijavítására azonban egy későbbi időpontban ezeken a helyeken is sor fog kerülni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktáblát kap Stenger Gizella

Emléktáblát készül elhelyezni Stenger Gizella pedagógus tiszteletére a Navay Lajos nevét viselő szakképző intézmény. Tovább olvasom