Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Kihasználják az új csanádpalotai sportcsarnokot

Kihasználják az új csanádpalotai sportcsarnokotA palotai fiatalok örülnek az új sportcsarnoknak. Fotó: Cseh Brigitta
Csanádpalota - Közel 95 százalékos kihasználtsággal működik az augusztus végén avatott csanádpalotai sportcsarnok - tudtuk meg a város polgármesterétől, Kovács Sándortól.
Délutánig a helyi óvodások és általános iskolások használják tornaórákra, illetve sportköri foglalkozásokra, estig pedig edzéseket tartanak. Többek között tekvandó, illetve ifjúsági és felnőtt fociedzéseknek, illetve felnőtt tornafoglalkozásoknak ad otthont a létesítmény. Nem lett igazuk azoknak, akik szerint felesleges volt a kevesebb mint 3000 lelket számláló kisvárosban sportcsarnokot építeni – tette hozzá Kovács.

A 18×30 négyzetméteres küzdőtérrel rendelkező csarnok 259 millióba került. A város első embere elmondta, az első két hónap tapasztalatai alapján úgy gondolják, a fenntartás évi 10 millióba fog kerülni, ennek 80 százalékát azonban az iskola fenntartója állja. Annak érdekében, hogy a sportcsarnok fennmaradó kapacitását is ki tudják használni, felvettek egy fiatal művelődési és sportszervezőt, emellett a helyi ingyenes lapban hamarosan a palotaiakat is megkérdezik, mit sportolnának, illetve milyen rendezvényeket látnának itt szívesen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A régészek titkos élete

Képzőművészeti pályázatot hirdet a Makón és a kistérségben élő óvodás és általános iskolás gyerekeknek a József Attila Múzeum Földet vallatni őseink felől - a régészek titkos élete címmel. Tovább olvasom