Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Kihelyezték az utcanévtáblákat Kövegyen

Kövegy - Nemrégiben felszerelték a pályázati forrásból beszerzett utcanévtáblákat Kövegyen.
A hír azért érdekes, mert a megyében ez a falu volt az utolsó, ahol ezek eddig hiányoztak. Kövegy a megye legkisebb községe, mindössze 430 lelkes, és utcából is csak 9 van, ráadásul valamennyit átszeli a Csanádpalotára vezető út, ezért a helyiek el tudtak tájékozódni így is. Ugyanakkor Kövegy, mint beszámoltunk róla, számít az ide látogatókra is. Az idei év elején adták át az egykori idősotthonban kialakított 32 férőhelyes vendégházat. A helybeliek reményei szerint az új makói fürdőnek sok olyan vendége lesz, aki szívesen szállna meg egy olyan csöndes, közeli kis faluban, mint az övék.

Kövegy 2009-ben benyújtotta az utcanévtáblák és más, a tájékozódáshoz fontos létesítmények elkészítését célzó pályázatot. 3 évvel azelőttig Nagylakon sem írták ki az utcák neveit, akkor azonban, miután egy alkalommal 20 percet kellett várnia valakinek a mentőre. A kövegyieket a pályázat sikeréről idén májusban értesítették. 2,2 millió forintos támogatást nyertek, amihez az önkormányzatnak 574 ezer forintos önerőt kellett hozzátennie. A beruházás keretében nemcsak 16 utcanévtáblát készíttettek el, hanem beszereztek 5 táblatartó oszlopot, 20 padot, ugyanennyi hulladékgyűjtőt és 10 kerékpártárolót is – a falu tehát szebb és komfortosabb is lett egyúttal. Készült 2 üdvözlőtábla és egy információs tábla is.

Olvasóink írták

 • 4. hajosinas 2011. szeptember 22. 19:16
  „Lám-lám.Az ember a bajban jön rá,hogy milyen apró dolgoknak is lehet örülni és mily fontosak lehetnek azok .Gratulálok a község sikeres pályázatához,kivánom legyen még ilyen minél több esetben,hogy minél konfortosabb legyen az ott lakók élete.”
 • 3. cicus52 2011. szeptember 22. 11:32
  „Szükség van utcatáblákra bármilyen kis településről van szó.”
 • 2. baba14 2011. szeptember 22. 11:31
  „oké.úgy legyen.”
 • 1. cukika1 2011. szeptember 22. 11:30
  „gratulálunk a kövegyieknek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az Egészségház Apátfalván

Csütörtökön reggel 9 órakor adják át a felújított Egészségházat Apátfalván. Tovább olvasom