Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Kiírják az ötletpályázatot

Makó - Ígéretének megfelelően a szerdai testületi ülésen kiírja a makói önkormányzat az ötletpályázatot a Deák Ferenc utcai aszfaltozott korcsolyapálya nyári hasznosítására.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Lapunk bő két héttel ezelőtt hívta fel a figyelmet Vass Ádám diák-önkormányzati képviselő jelzése nyomán arra, hogy noha megépítésekor szó volt róla, még mindig nem alakítottak ki a Deák Ferenc utcán olyan sportpályát, amelyet a fiatalok szünidőben használhatnának. Az egykor a helyi tűzoltóság által használt területen az önkormányzati Kommunális Nkft. a múlt évben 8 millió forintos beruházással épített állandó korcsolyapályát. Ezt tavaly október–november fordulóján adták át, s a réginél annyival jobb, hogy a hűtőberendezés elemeit beleépítették az alapba, így nem kell a szezon előtt mindig egy hónapot külön eltölteni az előkészítéssel. Ugyanakkor, mint magunk is megtapasztaltuk, nyáridőben egyelőre nem lehet sportolni a 20×40 méteres pályán, mert a puszta aszfalton kívül csak némi odahordott tégla és léc van.

Miután utánajártunk a dolognak, a városházán megtudtuk: az elnyert pályázati összeg csak arra volt elég, hogy a korcsolyapályát úgy építsék ki, hogy később az aszfaltot alkalmassá lehessen tenni valamilyen más típusú pálya későbbi kialakítására – ez utóbbira azonban források híján egyelőre nem került sor. Megígérték viszont, hogy kiírnak egy ötletpályázatot arra vonatkozóan, milyen sportok művelésére tegyék alkalmassá a pályát

A szerdai makói képviselő-testületi ülés meghívójából kiderül, a városvezetés állta a szavát, a napirenden szerepel ugyanis az ötletpályázat kitűzése. Mint az előterjesztés fogalmaz, felmerült eddig kosárpalánk, kézilabda- és kispályás focikapuk, esetleg az extrém sportpálya jelenleg használaton kívüli, felújításra váró elemeinek idetelepítése is. Ugyanakkor más elképzeléseket is szívesen fogadnak. Ha a testület megszavazza az indítványt, az ötleteket szeptember 15-éig lehet leadni a városháza szárnyépületében, a portán, esetleg e-mailben beküldeni a polgármester@mako.hu címre. A legjobb elképzelés megvalósítására az önkormányzat igyekszik pályázati forrást találni, de ha ez komolyabb költséggel nem jár, akár a város jövő évi költségvetéséből is finanszírozhatják. Akinek javaslata van, annak az önkormányzat biztosítja a helyszín megtekintésének, felmérésének lehetőségét is. A majdani pálya egyébként minden bizonnyal látogatott lesz, mert közel van a városközponthoz.

Olvasóink írták

  • 1. pog 2013. augusztus 27. 08:32
    „szerintem kihelyezett önk.nyílt ülést kellene tartani végre szemtől szembe legyenek az"előljárok"és a nép....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszöntötték a volt főállatorvost

A város nyugalmazott főállatorvosát, díszpolgárát, volt önkormányzati képviselőjét és tanácselnök-helyettesét, Nagy Lajost köszöntötte 80. születésnapján Makó polgármestere, Buzás Péter. Tovább olvasom