Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Kipróbáltuk a Hagymatikumot

Kipróbáltuk a Hagymatikumot

Makó - A hétvégén nemcsak megnéztük, lefotóztuk, de ki is próbáltuk Makó új fürdőjét, a Hagymatikumot. Könnyű megszeretni: felfrissíti, megnyugtatja az embert tisztaságával, tágas tereivel, változatos élményvilágával.

Szabó Imre - Délvilág napilap - 2012.01.23. 08:29
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Könnyen lehet, hogy igaza lesz Kovacsics Imre igazgatónak, aki azt mondta, az új makói fürdő már csak megjelenése miatt is afféle zarándokhelye lesz a víz szerelmeseinek – a lényeg azonban a részletekben rejlik. Azt, hogy impozáns, egyedi, és magán viseli a tervező Makovecz Imre jellegzetes kézjegyét, már akkor láttuk, amikor még épülőben volt. Hogy maga az épület belülről mennyire nyűgözi le az embert tágas tereivel, színvilágával, azt a megnyitón tapasztalhattuk meg – most viszont lefotóztuk, sőt kipróbáltuk azt is, milyen használni a Hagymatikumot.

Kipróbáltuk a Hagymatikumot. Fotó: Szabó Imre (képgaléria)

Két apróság, amivel az ember a látogatás elején szembesül: a komplex szerkezetű épületben először úgy tűnik, nem egyszerű tájékozódni, a belépésre jogosító karkötő pedig néha nehézkesen működik. Ez azonban nem szabad, hogy kedvét szegje az embernek – idővel belejövünk, ráadásul a személyzet készségesen, kedvesen segít. Arról már nem is beszélve, hogy ami odabent fogadja az embert, bőségesen kárpótol az esetleges apró kellemetlenségekért.

Termálvíz, masszázs

Az élménymedencén kívül még megannyi szolgáltatás várja az embert a szaunától a gyógyászati kezelőkön át a gyermekvilágig – mi kettőt próbáltunk ki. Az egyik a fedett és nyitott medencével is rendelkező termálrészleg, amely kifejezetten a nosztalgiázók kedvében jár. A nyitott medence ugyanis köríves formáival a régit idézi, és ugyanolyan kellemes is benne megmártózni. A másik a masszázs volt. Frissítő hatású svédmasszázst kaptunk egy hangulatos, virágillatban úszó szobában, ami mellé még egy kedves beszélgetés is járt hasznos egészségügyi tanácsokkal fűszerezve. Hasznunkra vált, jólesett.

Az élménymedence vize kellemesen meleg, lépten-nyomon vízsugarakba, buzgárokba botlik az ember, a középütt magasodó, stilizált levelekkel ékesített égbe törő oszlop körül pedig körbe-körbe visz a víz – ez a fenti teraszról látványnak sem utolsó. Akik attól féltek, hogy a fürdő nem lesz elég világos, tévedtek: az üvegfelületeken át rengeteg fény árad be. A hangulatot díszes oszlopok, angyalszárnyak, ügyesen elhelyezett lámpák teszik teljessé. Mindenütt tisztaság, kellemes hangulat, jókedvű emberek.

A makói Balázs Imre azt mondta, kifejezetten pozitívak az első élményei, és ugyanígy, egybehangzóan nyilatkozott a földeáki, 4 tagú Veszelovszki család is.
Vendégként találkoztunk a nyugdíjba vonult korábbi igazgatóval, Pőcze Lászlónéval is. Azt gondoltuk, ő esetleg kritikus lesz, ám szerinte is nagyon szép lett a Hagymatikum, megérte ilyen sokat várni rá.

Összességében a fürdő valóban nem csupán felüdülést nyújt az embernek, de tereivel, formavilágával a lélekre is hat, és könnyű szinte azonnal megszeretni. Hogy lesz-e elegendő vendége, idővel kiderül – a hétvégén mindenesetre azt tapasztaltuk, az emberek folyamatosan érkeztek, a recepciónál mindig állt kisebb-nagyobb csoport.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 33 hozzászólás
Moderálásra küldöm 33. triatlonos 2012.01.27. 17:50

Gondolni annyi, mint nem tudni! De én mégis azt gondolom, hogy ezt a szauna árképzést Buzás döntötte el. Ezt azért vélelmezem, mert láttam annak a testületi ülésnek a közvetitését ahol Buzás bejelentette, hogy a makóiaknak minden 50 %, kivéve a rántott hús a büfében, és a szauna! Buzáshoz már nem mentem ebben a témában, mert az utóbbi időben már nem volt olyan hatékony a beszélgetésünk, mert nagyon le volt terhelve, és a kollegái nem voltak döntési helyzetben. A közvetlen baráti társaságomból kb. 1 000 000 millió az a bevétel kiesés, ami vidéken landol.

Moderálásra küldöm 32. galuska 2012.01.27. 09:17

Köszönöm kedves Triatlonos az információt. :-(
Valóban érdemes lenne ezt a témát jobban körbe járni. Valószínű rajtam kívül még igen sokan járnának szaunázni, de ilyen áron részemről marad, hogy Algyőre, Vásárhelyre vagy az Anna fürdőbe megyünk, jóval olcsóbban jön ki.
pl. Anna fürdő péntek este 3 fő 3000 Ft + üzemanyag,még így is lényegesen olcsóbb, sajnos, pedig szívesen maradnék a városomba is.
Még mielőtt bárki mondaná, hogy a színvonal más,ez valóban így van , valóban szebb a "hagymánk" de ebben az esetben a végeredmény a fontos ha szaunáról beszélünk, és az ugyanaz. Egyformán izzadok mindenhol , és ha megtehetem akkor már inkább olcsóbban :-)

Moderálásra küldöm 31. triatlonos 2012.01.26. 11:41

Tisztelt Galuska!
A nevetséges szauna árképzést már leleveleztem a fűrdővezetővel. A lényeg, hogy a makóiak ne szaunázzanak, mert nekik 1500 ill. 1700 egy kiegészitő jegy a kedvezményes belépő mellé. Amit adunk egyik kézzel, azt elvesszük a másikkal. A szaunázásra átugró szerb vagy román vendég 600 ill. 800 -ért veheti igénybe. Mindezt a fürdővezető tájékoztatása szerint az Önkormányzat határozta meg - mert a szauna nem alapszolgáltatás, pedig minden faluban ingyen van a belépőhöz. Az általam megkérdezett önkormányzati képviselők nem tudnak a döntésről, vagy pedig szelektiv a memóriájuk. Javaslom a szerzőnek a téma körbejárását, mert esetleges változtatás esetén néhány 10 millióval csökken a veszteség.

Moderálásra küldöm 30. vip007 2012.01.26. 08:53

29. ivancsomkin 2012.01.25. 08:26
"...csak éppen már hagymatermesztés nincs."

Na ez sem igaz!

Moderálásra küldöm 29. ivancsomkin 2012.01.25. 08:26

Minden Ok de miért pont hagymatikum? Fantáziadúsabb nevet is adhattak volna a fürdőnek. Makón mindent a hagymáról akarnak elnevezni csak éppen már hagymatermesztés nincs.

Moderálásra küldöm 28. scott1 2012.01.24. 15:49

kgb696!
Nekem se a Hagymaházzal, se a Sportcsarnokkal, se a Buszpályaudvar nincs bajom, sőt a fürdővel se! "Bajom" az üres és drága jelmondatokkal és frázisokkal van/volt! Azt mondod csak fikázok, annak tükrében amik a városban történtek? Én a város ellen vagyok? Én nem szóltam hozzá pl. a Stefan írásaihoz se pedig a mai napig nem értenek egy pár dolgot a "dineles" cikk óta... és még én vagyok inkorrekt???
"Nézz tükörbe és nézz vissza a múltadba állapítsd meg a hibáid amit elkövettél, és örülj vazzeg, hogy élsz...! Olyan rövid az élet..." - A fenyegetéseitek vége eddig az volt, hogy még többet írtam, pedig unom már hidd el... anno azt mondtátok pofázhatok kedvemre, mert lesz rá időm, mostanra meg mégse? Ezt a játékot nem én kezdtem, választásom se volt és aki itt nem volt korrekt az sem én vagyok!!!

Moderálásra küldöm 27. scott1 2012.01.24. 14:48

makovaros!
A bicikliúttal nem volt bajom! Tudom a Te írásaid mögött nincs számítás csak technika :)

Moderálásra küldöm 26. makovaros 2012.01.24. 13:47

25. Igazad van!
Itt egy pár embernek soha nem tetszik semmi. pl kerékpár út egyik évben miért nincs, aztán épült akkor meg minek van? soha nem jó semmi.

Moderálásra küldöm 25. kgb696 2012.01.24. 13:42

Kedves 12, Scott!
Azt sem tudod ki vagyok és nem is szoktam ide írni igaz van egy hasonló nevű emberke itt de ha nem tudsz különbséget tenni a 9 meg a6 között az nem az én sőt nem is az oktatási rendszer hibája :)
Nem vagyok érzékeny semmi miatt a makói fürdőre csakis amiatt, hogy sűrűn járok oda és szeretek oda járni most meg hogy ilyen gyönyörű lett még inkább!
Mikor elkészült a Hagymaház az volt a baj, mikor a Sportcsarnok akkor az mikor Buszpályaudvar akkor az nem tetszett, mikor a fürdő akkor az... Nézzetek már magatokba nem lehet, hogy veletek van a baj???
Ti annyira tökéletesek vagytok hogy mindent és mindenkit kifikáztok???
Nézz tükörbe és nézz vissza a múltadba állapítsd meg a hibáid amit elkövettél és örülj vazzeg, hogy élsz és van egy gyönyörű fürdő ahová bármikor bemehetsz!!!!!!
Olyan rövid az élet miért fikázással kell eltölteni???? :)

Moderálásra küldöm 24. 3évesférfi 2012.01.24. 09:31

A stílusba okkal bele lehet kötni, de mind az indexes, mind a hg.hu-s kritikának vannak bőven jogos pontjai, csőlátást igényelne ennek elvitatása.
Ezzel együtt nagyszerű, hogy elkészülhetett az épület, és jól működhet a létesítmény, nagyon szeretném is, ha jól működne, mindannyiunk érdekében.


33 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...