Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Kis Élet Menete Makón

Kis Élet Menete MakónFotó: Szabó ImreA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A makói zsidósághoz köthető emlékhelyek között tettek sétát szerdán a városban, ezzel emlékezve az 1200 makói áldozatra.
A budapesti hasonló, de jóval nagyobb emlékmenetre utalva Kis Élet Menetének nevezték azt a sétát, amit a résztvevők szerdán Makón a város fontos, zsidósághoz köthető emlékhelyei között tettek, a magyarországi holokauszt emléknapjához kötődően.

A menet az ortodox zsinagógából indult, érintette Kecskeméti Ármin főrabbi emléktábláját, majd a Csanád vezér téri emlékjelnél ért véget. A bő félszáz fős menet élén Farkas Éva Erzsébet polgármester és Urbancsok Zsolt, a Kecskeméti Ármin nevét viselő, a makói zsidóság emlékét őrző egyesület elnöke haladt, utánuk pedig önkormányzati képviselők és emlékezni, tisztelegni vágyó makóiak – de eljött Budapestről Ferge Zsuzsa szociológus, a főrabbi unokája is.
Kis Élet Menete Makón. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA


A beszédek az 1200 meggyilkolt makói zsidó emlékéről, a tiszteletadásról és a megbékélésről szóltak. Aki akart, tegnap a zsinagógába is bemehetett, hogy követ vagy mécsest helyezzen a mártírok emlékfalához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van cső a Maros-parton, csak nem lehet rákötni

Nem tudják rácsatlakoztatni a Maros-parti üdülőövezet nyaralóit az ott nemrégiben épült szennyvízvezetékre - panaszolta lapunknak az egyik tulajdonos. Tovább olvasom