Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kis kocsival járt betörni a csanádpalotai fiatalember

Csanádpalota - Kis kocsival járt betörni az a 27 éves csanádpalotai férfi, akit szerdán vett őrizetbe a Makói Rendőrkapitányság - értesült a delmagyar.hu dr. Szenti Szabolcs hadnagytól, a Csongrád Megyei Redőr-főkapitányság sajtóreferensétől.
A gyanú szerint a fiatalember még január elején tört be egy csanádpalotai házba, ahonnan a televíziót, illetve a gázpalackot tulajdonította el. Mivel a dolog könnyen ment, valamint a vallomása szerint pénzre volt szüksége cigire, ezért úgy döntött, hogy néhány nappal később egy helyi kocsmát tör fel. Előzetesen szétnézett a helyszínen, majd az éjszaka leple alatt egy kis kocsit tolva elindult otthonról. Miután az ajtót befeszítette, a kocsit jól felpakolta szeszes itallal, cigarettával és édességgel, majd távozott. Körülbelül 250 ezer forint kárt okozott. Februárban ismét megszorult, akkor egy makói kocsmát tört fel, ahonnan 45 ezer forintot zsákmányolt.

Március 17-én ismét bűncselekmény elkövetésére szánta el magát, ekkor már társa is akadt egy 28 éves csanádpalotai férfi személyében. Ezúttal egy helyi éttermet szemeltek ki maguknak, ahonnan a kis kocsit jól megpakolva húst, élelmiszert és italt tulajdonítottak el 250 ezer forintos kárt okozva.

A fiatalember egy nappal később sem tétlenkedett: akkor az éj leple alatt egy Lada Nivát akart elkötni, de nem járt sikerrel, ezért egy másik járművel próbálkozott, amit szintén feltört, de elindítani nem tudta. Ezért, hogy ne távozzon üres kézzel, az autóban elhelyezett egészségügyi dobozt tette el...

Éjszakába nyúló kihallgatása során további hat makói kocsmabetörést is elismert. A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a férfit őrizetbe vették, és a mai napon előterjesztést tesznek az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.

Időközben sikerült elfogni a március 17-i betörésben segédkező bűntársat is, akit a makói rendőrök egyenesen a büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak, mivel nem kezdte meg a rá korábban jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetését, ezért elfogatóparancs volt vele szemben érvényben.

Olvasóink írták

 • 3. bo 2009. március 20. 09:36
  „Most gyűjtött terepjáróra, azzal biztos nem fogták volna meg:-)”
 • 2. dodó 2009. március 19. 20:28
  „Csakis a megélhetésért! Az eltérő kultúrájuk része! Több megértést! Rettegnek! Ki vannak rekesztve!”
 • 1. kisztitkar 2009. március 19. 10:02
  „Egy házaspárt kirámol egy betörő. A rendőrök idejében elkapják, beviszik a sittre. Fél óra múlva a kirabolt férj beállít az örsre:
  - Elnézést, beszélni akarok azzal a betörővel, akit most kaptak el!
  - Miért akar vele beszélni? - kérdi a rendőr.
  - Azért, mert hajnal 2-kor úgy osont be, hogy a feleségem nem ébredt fel. Érdekelne a technikája.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gencsháton évek óta az enyészet az úr

Makó - 10 millió forintért ajánlotta fel Makó önkormányzatának a gencsháti Návay-kastélyt tulajdonosa – hiába. A pusztuló épületegyüttesre százmilliókat kellene rákölteni ahhoz, hogy használható legyen. Tovább olvasom