Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kiszomboron is unják a sarat

Kiszombor - Sárra panaszkodnak Makó térségében jóformán mindenütt, ahol a szennyvízcsatornázás miatt fel kellett bontani az utat – a kiszombori Szántó Kovács János utcában is. A kivitelező a megfelelő időjárást várta, hamarosan kezdődik a helyreállítás.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– 2012 szeptemberében kezdték el a csatornázást a faluban. Akkor még aszfaltozott utunk volt, amit annak idején a lakosok fizettek ki – azóta porban és sárban élünk itt, a Szántó Kovács János utcában, és még járda sincs a páratlan oldal ezen szakaszán – hívta fel figyelmünket kiszombori olvasónk, Szurmai Gábor, aki fotókat is küldött lapunknak. Hozzátette: azóta eltelt 17 hónap, és az utak még mindig nincsenek helyreállítva. Olvasónkat úgy tájékoztatták, hogy hat hónap az ülepedési idő, utána kerül sor a helyreállításra, de ez eddig nem történt meg. Mint írta, nagyon el vannak keseredve, hogy ilyen körülmények között kell élniük. – A gyerekek tisztán indulnak az iskolába, de mire odaérnek, csupa sár mindenük – jellemzi az állapotokat.

Sártenger a kiszombori Szántó Kovács János utcában. Jövő héten indul a helyreállítás. Fotó: Szurmai Gábor
Sártenger a kiszombori Szántó Kovács János utcában. Jövő héten indul a helyreállítás. Fotó: Szurmai Gábor

Ezekben a hetekben Makón és a közeli 5 faluban – Apátfalván, Földeákon, Kiszomboron, Magyarcsanádon és Maroslelén – már a vége felé jár a szennyvízberuházás, és a kiszombori olvasónk által leírt állapotok úgyszólván mindegyik érintett településen tapasztalhatók. Ortutay Miklós, a beruházás projektmenedzsere lapunknak azt mondta, a jelenlegi helyzet átmeneti. Az utak helyreállítására a szerződéseket megkötötték, a munka mindenütt hamarosan indul – Makón például a jövő héten. Azért most, mert a kivitelezőnek nemcsak a talaj ülepedését kellett megvárnia, de a munkára alkalmas időjárást is. A helyreállítás befejezése Makó teljes területén szeptemberre, a falvakban korábban, Kiszomboron például májusra várható – a kellemetlenségek miatt a kivitelező elnézést és türelmet kér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kerítést építettek

Az Egyesített Népjóléti Intézménynél dolgozó mintegy tucatnyi kolléga, valamint egy helybeli vállalkozó sietett szerdán a makói Bánffy utcában lakó Barna Katalin segítségére. Tovább olvasom