Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Kitünteti a polgármestert saját testülete

Földeák - Saját bevallása szerint is kellemetlen helyzetbe került Földeák polgármestere, Vass Imre azzal, hogy a hétvégi falunapon ő fogja kapni az ott nem létező díszpolgári címmel egyenértékű Földeákért kitüntető címet.
Saját bevallása szerint is kellemetlen helyzetbe került Földeák polgármestere, Vass Imre azzal, hogy a hétvégi falunapon ő fogja kapni az ott nem létező díszpolgári címmel egyenértékű Földeákért kitüntető címet – hivatalban lévő polgármester hasonló elismerést ugyanis nem szokott kapni a saját testületétől.

Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Vass Imre lapunknak elmondta: a községben civilszervezetek, magánszemélyek javasolhatnak kitüntetetteket. A beérkező javaslatokat egy társadalmi bizottság is rostálja, ezt követően kerül az ötlet a képviselők elé. Őt egyszer már korábban is javasolták a címre – akkor még a civil bizottság előtt kérte, ne tüntessék ki. Most azt mondja, utólag már nem tudja, jól döntött-e, hogy ezúttal nem ugyanígy járt el, de nem akarta megsérteni azokat, akik őt javasolták. S miután a testület is jónak gondolta az elképzelést, utólag már a visszautasítással is támadási felületet adott volna – nyilatkozta lapunknak.

Földeák első embere egyébként 20 esztendeje irányítja a falut, s azt mondja, szerinte tett annyit, hogy szégyenkezés nélkül veheti át a díjat. Amit egyébként természetesen nem ő ad át saját magának, hanem az alpolgármester, Megyesi Ferenc. Vass Imre egyébként úgy tervezi, októberben is indul a polgármesteri tisztségért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sütés-főzés a Boldog kuktával

Hagyományos dél-alföldi ételeket készíthetett Tóth-Nacsa Ágnes gasztroblogger vezetésével nemrégiben Óföldeákon a fóti Megyeri Judit, aki egy jótékonysági akcióban nyerte meg a lehetőséget, hogy részt vegyen a programon. Tovább olvasom