Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Ködbe tűnik a Szent Gellért híd?

Magyarcsanád - Nagy a csend a magyarcsanádi Szent Gellért híd építése ügyében, pedig 2010-ben Deutsch Tamás EP-képviselő biztatta a falu lakóit egy ünnepségen: pár éven belül megvalósulhat a beruházás.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Források hiányában bizonytalannak látja a magyarcsanádi híd újjáépítését Farkas Jánosné magyarcsanádi önkormányzati képviselő, a falu korábbi polgármestere. Neki mindig is szívügye volt a falu sok évtizedes álmának megvalósítása, mindig optimistán nyilatkozott a Szent Gellért hídról. Mint korábban megírtuk, annak idején vasúti és közúti összeköttetés is volt a túloldali Nagycsanáddal. A hidat a második világháború idején aláaknázták, de nem szándékosan robbantották fel: villám csapott bele, ezért repült a levegőbe.

Ez volt egyébként Csongrád megye első vasbeton szerkezetű hídja, amelyet Zielinski Szilárd tervezett. Legutóbb 2010-ben, a magyarcsanádi határnyitás alkalmával biztatta a csanádiakat magas rangú politikus – Deutsch Tamás EP-képviselő –, hogy néhány éven belül megépülhet a régóta várt híd. Már akkor is megvoltak az építmény engedélyes tervei, az ötletet támogatták a határ magyar és román oldalán egyaránt, csak a beruházáshoz szükséges pénz hiányzott – az összeget akkor 6 milliárd forintra becsülték. Az egykori híd lábai továbbra is állnak, ám úgy tűnik, azóta az ügy tapodtat sem haladt előre.

Csongrád megye fejlesztési elképzelései között szerepel a Maros-híd újjáépítése, de a határ túloldalán már nem olyan fontos. Fotó: Karnok Csaba
A megye fejlesztési elképzelései között szerepel a Maros-híd újjáépítése, de a határ túloldalán már nem olyan fontos.
Fotó: Karnok Csaba

A Maroson, egyúttal az országhatáron átívelő Szent Gellért hidat százötven méteresre tervezték. Az elképzelések szerint két forgalmi sáv, járda és kerékpársáv is lesz rajta, így akár biciklivel is át lehet majd járni az egyik országból a másikba, ha megépül. Az amúgy nagy munkanélküliségtől sújtott térségnek kétségtelenül gazdasági pezsgést hozna a híd, amelyen át az új M43-asról egy lejárón keresztül az egész temesi térség is könnyen megközelíthető lenne. Kérdés, lesz-e erre a beruházásra pénz amellett, hogy manapság sokkal több szó esik a vasúti összeköttetést biztosító újszegedi híd fontosságáról.

Érdeklődtünk az ügyben a fejlesztéseket koordináló megyei önkormányzatnál is. Vadász Csaba főjegyző úgy tájékoztatott, a megye területfejlesztési koncepciójának helyzetfeltáró részében hangsúlyosan szerepel a Szent Gellért híd kérdése. Ami viszont rossz hír: Farkasné az ottani illetékesektől tavaly azt hallotta, a határ túloldalán, Temes megyében már nincs a legfontosabb fejlesztési tervek között.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. scott1 2013. február 21. 14:47
  „A kérdésedre ott a válasz, még ha teszed is az értetlent, az arrogáns és kioktató hozzászólásodat a nickneved tette teljesen hiteltelenné! Ha scott2 vagy paprika994 nicknév alatt írtál volna, akkor se reagáltam volna rá, mert a nagy mumuskódásód közepette nem csináltál volna magadból bohócot azok előtt, akik egy kicsit is beleásták magukat a magyar történelembe!
  Most meg, hogy beleuntál a magyarázkodásba (ideje volt már, miután sikeresen saját magadat is meghazudtoltad) nincs is más dolgod mint számtalan DM cikkben is kikérni a szomszéd ország jelzőt! Mert ahogy visszaemlékszem eddig és azóta egyetlen egy cikkben sem zavart... ami kimondottan vicces a most mutatni próbált fene nagy elhatározottságot nézve! :D
  Ebből tényleg ennyi elég volt, sőt az utolsó 20 hozzászólás teljesen felesleges, érdemi vita helyett csak személyeskedés, magyarázkodás és terelés, megéri visszaolvasni... bárkinek!”
 • 28. WSS 2013. február 21. 12:55
  „Nem a kérdésre válaszoltál! Köszönöm! Ennyi elég volt!”
 • 27. scott1 2013. február 20. 17:34
  „Semmi köze a WSS-nek a scott2-höz, ugyanis én nem akarok rémisztgetni a scott névvel az égvilágon senkit Ennél általánosabb nevet nehéz találni!
  És miért klónoznál nicknevet és írnál scott2 néven, amikor az általad írtaknak semmi köze nincs az eredeti nicknév által képviselt gondolatokhoz? Mindenesetre, ha scott2 névvel írtad volna le amit írtál, legalább azt nem hiteltelenítetted volna el, amit leírtál és képviselni akartál!”
 • 26. WSS 2013. február 20. 17:06
  „Kedves Scotti!
  Még egyszer megkérdezem. Ha scott2 néven írom a legelső hozzászólásomat akkor mi lett volna reakciód?
  Ha tudsz erre válaszolj! Ha nem, akkor inkább ne írj semmit!”
 • 25. scott1 2013. február 20. 15:42
  „Magyarázkodás, mi volt abban a magyarázkodás? Semmi, azok tények voltak!
  A magyarázkodás az volt, amikor először tagadtad és infós meg irodalmi példákat hoztál fel, majd beismerted, hogy már a neveddel is elrémiszteni akarod az olvasókat! És hidd el elég béna, hogy kiigazításra szólítasz fel fórumon a "mumusneveddel", egy olyan nicknévvel, amely leginkább azt csinált volna Bánáttal a magyaroknak, amire te konkrétan a lemondás szót használtad... :D
  Persze az, hogy ez nálad még bőven belefér és te a nagy kiigazító ebben semmi kivetnivalót nem találsz az már egy cseppet sem lep meg!”
 • 24. WSS 2013. február 20. 07:38
  „Kedves Scotti!
  Egy kérdés. Ha scott2 néven írom a legelső hozzászólásomat akkor mi lett volna reakciód?
  A magyarázkodást te kezdted és a név alapján elképzelt karaktert próbálod tényként beállítani.
  Te a név alapján építetted fel azt a karaktert amihez görcsösen ragaszkodsz.
  Gondolkodj el a kérdésemen és próbálj meg egy hiteles választ adni rá!”
 • 23. scott1 2013. február 19. 10:15
  „Dehogy vagyok etalon! Ugyanakkor az biztos, hogy nem írok mindenekfelett állónak képzelt gondolatokat úgy, hogy azt már a nicknevem is elhitelteleníti... majd amikor erre felhívnák a figyelmemet nem magyarázkodnék össze-vissza a fórumon még önmagamnak is ellentmondva! :D”
 • 22. WSS 2013. február 19. 09:36
  „Kedves Scotti!
  Sajnos csak a régi lemezt tetted fel sokadszorra, de ha az megnyugtat, hogy te vagy a "hiteles" te vagy az "etalon" és ettől jobbat alszol akkor legyen meg a te akaratod! De azt tudnod kell, hogy ettől még a véleményem nem változott! Amúgy a Milka wafelinit szereted?”
 • 21. scott1 2013. február 18. 19:40
  „1. A véleményedet mondtad el a cikkel a kapcsolatban? :D
  Annyi köze volt a cikkhez a hozzászólásodnak, hogy szerepelt benne az, hogy szomszédos ország... Valóban senkit nem akartál meggyőzni, mert konkrét állítással álltál elő! Elég visszaolvasni, ahogy javasoltad is, másfél sort kielemezni nem volna szabad, hogy problémát jelentsen, főleg, hogy még te is írtad! :D
  2. Számodra az "görcsösködés", hogy azon mosolyogtam, hogy te egy olyan katonai osztag nevében csatolnád hozzánk a területet, amely nem csatolta volna hozzánk a területet? Vagy, hogy a karakteres véleményed után az egymást követő és egymásnak ellentmondó magyarázkodásaidon mosolyogtam?
  Először azt állítod, hogy sajnálni tudsz mert az jut eszembe a nicknevedről /ami szerinted már beteges/, majd konkrétan azt írtad, hogy azért választottad ezt a nevet, hogy "mumust kiáltsanak és ezen szörnyülködjenek" akik olvasnak? Majd az általad használt többesszám után, nem érted, hogy miért is használtam többesszámot? :D
  3. És persze ezek után csakis egyedül te maradtál az, aki hiteles? Ahogy érzed! :D”
 • 20. WSS 2013. február 18. 17:33
  „Kedves Scotti!
  Ha nem rögzült be akkor miért hajtogatod még mindig ezt? Nem azt mondtam, hogy olvassátok hanem azt , hogy olvasd ha annyira zavar! A kettő között van különbség!
  Számomra te vagy hiteltelen a görcsösködéseddel és csak rajtad próbáltam segíteni a visszafelé olvasással.
  Én csak a véleményemet írtam le a cikkel kapcsolatban és nem akartam senkit se meggyőzni se így se úgy. Neked ez nem tetszett és te szólítottál meg, én meg csak válaszolok. Örülök, hogy annyi meglepetést okoztam neked ez alatt a pár nap alatt! Próbálj már valami újabbat írni vagy ha nem megy akkor keress más elfoglaltságot!”
 • 19. scott1 2013. február 18. 09:38
  „Waffen SS!
  Nem rögzült be nekem semmi, hiszen te magad vallottad be, hogy miért is választottad ezt a neved: "hogy Te és a hozzád hasonló rettegők ha meglátják akkor mumust kiáltsanak és ezen szörnyülködjenek hónapokig."
  Az, hogy előtte voltak erőtlen próbálkozásid irodalmi és számítástechnikai magyarázatok kreálásával, majd miután rájöttél, hogy teljesen hiteltelenre sikeredett ez a próbálkozásod, most jössz ezzel az olvassátok visszafelé a rövidítést szöveggel... ez az erőlködésed már annyira szánalmas mint a történelem ismereted, a hitelességed, vagy a személyeskedésed érvek helyett! Ami persze így utólag az érveid ismeretében egy cseppet sem meglepő... :DDD”
 • 18. WSS 2013. február 18. 09:03
  „Kedves Scotti!
  Reménytelen eset vagy! Ez a katonai alakulat nagyon berögzült neked. Javaslom próbáld meg vissza felé olvasni mint a rovásírást hátha az segít! A szomszéd ország kifejezés helyett pedig lehetett volna azt is írni például, hogy "akár biciklivel is át lehet majd járni a trianoni békediktátum miatt elcsatolt településre, ha megépül".
  Túl sok a "volna" meg a "ha". Hál istennek a segítségedre pedig úgy gondolom eddig se és ezután se lesz szükségem!”
 • 17. scott1 2013. február 17. 14:16
  „Nem, nem aggódok a neved miatt és segítened se kell! :D
  Csupán azt kellene tudomásul venned, hogy mennyire nevetséges szőröznöd a szomszéd ország kifejezésen, amikor egy olyan katonai alakulat rövidítése alatt írod mindezt, amely egy másik szomszéd országot csinált volna a területből! Ha már annyira szereted a magyarságot ahogy mutatni próbálod tanuld is meg a történelmét!
  Ha gondolod én bármikor segítek itt neked a fórumon ezután is, vagy fordulj korrepetitorhoz... Ennyi!”
 • 16. WSS 2013. február 17. 08:55
  „Kedves Scotti!
  Sajnálom, hogy még mindig ezen eszed a kefét! Engem meg az rémít meg, hogy 3 betű miatt aggódsz még mindig. De én nem tudok rajtad segíteni, ezért inkább fordulj orvosodhoz vagy gyógyszerészedhez! Egyébként pedig ha komolytalannak gondolod a véleményemet akkor minek foglalkozol ennyit vele?”
 • 15. scott1 2013. február 15. 19:18
  „A neveden szörnyülködni? Mármint Weöres Sándoron? Hidd el nem rémít meg az (b)irodalom!
  Egyetlen dolog rémített meg, az az a tájékozatlanság, hogy egy olyan katonai alakulat nevének rövidítése alatt kéred ki az adott területre a "szomszéd ország" jelzőt az újságtól, amely szintén szomszéd országot csinált volna az adott területből!
  Arról meg hadd ne én tehessek már, hogy a "mumuskódásód" közben leírt karakteres véleményedet a karakterednek kreált nickneved teszi komolytalanná!”
 • 14. WSS 2013. február 15. 17:18
  „Kedves Scotti!
  Ha megengeded akkor ennyi levélváltás után már így szólítalak.
  A megállapításaid sajnos nem helytállóak a gondolataimat és hozzászólásaimat illetően. A nicknevem meg azért az ami, hogy Te és a hozzád hasonló rettegők ha meglátják akkor mumust kiáltsanak és ezen szörnyülködjenek hónapokig. De gondolom erről fogalmad se volt szokás szerint!”
 • 13. scott1 2013. február 15. 16:21
  „Semminemű agymenésem nem volt a szélsőjobbról, csak megállapítottam, hogy a hozzászólásaid témája mellett a nickneved is ebből a gondolatvilágból merítkezik! Ebben mi is az agymenés? Gondolom szokás szerint fogalmad sincs róla!”
 • 12. WSS 2013. február 15. 15:49
  „Kedves scott1!
  Weöres és nem Weörös! Örülök, hogy ennyire figyelemmel kíséred a gondolataimat és a hozzászólásaimat! De az lenne a kérésem, hogy kímélj meg a nekem címzett agymenéseiddel a szélsőjobbról mert nem vagyok rá vevő!
  Az pedig, hogy mi jut eszedbe az nekem 8! Kétszer is!”
 • 11. scott1 2013. február 15. 13:20
  „Mi abban a beteges, ha a szélsőjobbos gondolatvilághoz kapcsolható hozzászólásaid után a WSS nicknévről a Waffen SS jut elsősorban eszembe, ahogy az emberek túlnyomó többségének is, és nem Weörös Sándor Szilveszter, Wargames Soldiers and Strategy, Web Services... vagy bármi más! Egy nem sok, annyi irodalmi vagy informatikai cikkhez nem szóltál hozzá ezzel a nicknévvel...”
 • 10. WSS 2013. február 15. 08:46
  „Kedves scott1!
  Logika és képzavar ügyében saját magadban keresgélj.
  Azt, hogy a híd megépüljön én is szeretném, mert egy lépéssel közelebb kerülnénk ahhoz amit talán rajtad kívül elég sokan szeretnének. Azzal, hogy mi lett volna "ha" kár foglalkozni.
  A nicknévvel kapcsolatban csak sajnálni tudom, hogy ez jutott eszedbe /kicsit beteges/, mert elég sok más rövidítés is van ezekkel a betűkkel pl.: Weöres Sándor, Wargames Soldiers and Strategy, Web Services Security, Cobalt 230 WSS, World Super Sorozat stb....”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagavató a SZIGNUM-ban

Farsang utolsó szombatján tartotta a makói Szent István Egyházi Gimnázium végzőseinek a szalagavatóját. Tovább olvasom