Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Kolozsvári János is feltűnt a Makó FC edzésén

Makó - A Makó FC NB III-as labdarúgó csapata január 9-e óta készül a március elején kezdődő bajnokságra. A zöld-sárgák egyik edzésén jártunk.
Nem esnek pánikba a nagy hideg miatt a Makó FC NB III-as labdarúgó csapatának játékosai: aki él és mozog mindenki megjelenik a csütörtök esti edzésen. Néhányan közülük sapka és kesztyű nélkül jönnek ki az öltözőből – hiába repkednek a mínuszok. Kolozsvári János feltűnése is meglepetést jelent számunkra. Bány Tamás edzőtől megtudjuk, hogy a csapat korábbi trénere a szakmai munkát segíti.

Amíg a játékosok bemelegítéssel, rövid futásokkal és egymás cipelésével foglalatoskodnak a Szeged 2011 egykori edzőjének felügyelete alatt, addig Bány Tamást kérdezzük a felkészülésről és a jövőbeli tervekről. - A sok futás mellett fontos, hogy a játékba is visszaszokjanak a fiúk, ezért a csapat tizenhárom edzőmeccsre hivatalos, ebből már négyet letudott, illetve részt vettek egy teremtornán is – sorolja a csapat bokros teendőit az edző.

A Makó FC készül a tavaszra - GALÉRIA

A felkészülési meccsek mérlege eddig igencsak felemás: a megye I-es Csanádpalota és az Orosháza legyőzése mellett, egy nagy zakó a Békéscsabától és egy vereség az Orosházától.

A makóiak nem csak az edzőmérkőzések szervezésében, hanem az átigazolási piacon is igen aktívak. Czirbus Gábort, Magyar Györgyöt, Puskás Csabát és Gellér Gábort már korábban sikerült megszerezni, hozzájuk csatlakozhat Kazi László és Bubori Kornél - mindketten a Szeged 2011-et erősítették korábban – az ő sorsuk egyelőre nem dőlt el.

A távozók között van Nagy Norbert, aki tanulmányai miatt nem tud járni az edzések többségére, ezért Kiskundorozsmán kötött ki. Kószó Csaba Németországban vállalt munkát, Szalai Áron kölcsönszerződése lejárt, míg Halász József visszakerült az U19-es csapathoz. Nem a teljesítménye miatt, hanem mert nincs szükség ennyi védőre – tudjuk meg Bánytól. A többi fiatal játékosra, Czebére, Bressre, Horváthra, Tóthra és Gilingerre számít az edző.

A Makó FC készül a tavaszra - GALÉRIA

A legfájdalmasabb veszteség Béres Róbert elvesztése, ő nem igazolt el; makacs térde akadályozza meg a játékban. 

Bány Tamást is megkérdeztük: látjuk-e még tavasszal pályára lépni? – Már nem szeretnék beszállni, inkább csak ücsörögnék a padon… bár a megye III-as csapatban még játszanék.

Olvasóink írták

  • 1. Pierre_Quatre 2012. február 03. 11:35
    „Cél a bennmaradás, aztán ha majd´ minden Szeged ´11-es emigráns visszatért, jövőre lehet törekedni a feljutás felé, talán 2-3 év alatt eltakarítható az a tetemes kár, amit a püspök & bandája okozott a megyei labdarúgásnak az NB2-es Makó szétverésével és egy sokadik gyenge, hamarosan NB3-ba kieső szegedi csapat létrehozásával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Imádkozni kell az iskola kazánjaiért

Makó és a kormányhivatal megegyezésén múlik, hogy központi fűtés vagy saját kazán adja majd a meleget a Galamb József szakközépiskolában ősztől. Tovább olvasom