Délmagyar logó

2017. 12. 19. kedd - Viola -3°C | 2°C Még több cikk.

Konyhafelújítás

Szeptemberig fel kell újítani az apátfalvi általános iskola tálalókonyháját az ÁNTSZ előírásai szerint. Az önkormányzat elvégezteti a legszükségesebb munkálatokat, ám az épület teljes rekonstrukciójára nincs hét-nyolc millió forintja.
Tegnapi ülésén úgy döntött az apátfalvi képviselő-testület, hogy elvégezteti azokat a munkálatokat, amelyek híján szeptembertől nem ebédelhetnének a helyi általános iskolások a Dózsa György ÁMK tálalókonyhájában – tudtuk meg a falu polgármesterétől, Szentesi Józseftől. Többek között az ajtók, ablakok újrafestéséről, a küszöb felújításáról, a lehullott csempék pótlásáról, a csaptelepek és a világítás cseréjéről van szó; a várható bekerülési költség háromszázezer forint.

A határozat annak nyomán született, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megvizsgálta az iskola épületegyüttesében található étkezőt, és rámutatott a hiányosságokra, amelyeket sürgősen pótolni kell. A konyhában szeptember óta nem főznek, az ételt a Pintér vendéglőből hozzák a diákoknak – ugyanonnan, ahonnan az idősotthon lakói és a szociális étkeztetésben részesülők is kapják az ebédet. Az itteni főzés azért szűnt meg, mert míg évekkel ezelőtt kétszázötvenen kértek iskolai étkeztetést, ma már csak kilencvenen, és így nem éri meg fenntartani az ehhez szükséges személyzetet.

Szentesi József lapunknak azt is elmondta, hogy a szeptember elsejéig esedékes felújítás csupán tűzoltásnak tekinthető. Az elavult, régi épületet ugyanis teljesen fel kellene újítani. Ennek költsége azonban a szakemberek szerint legalább hét-nyolc millió forint volna, ennyi pénze viszont nincs a falunak. A képviselők ugyanakkor eldöntötték: a rekonstrukciónak legalább a terveit elkészíttetik, hogy ha megjelenik olyan pályázati kiírás, amiből esetleg előteremthető a szükséges összeg, a dokumentáció már kéznél legyen. A falu másik, óvodai étkezdéjében egyébként már nincs szükség hasonló nagy felújításra: ott néhány évvel ezelőtt négymillió forintból ezt már megcsinálták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az A.S.A. Makón is gyűjt

Vajon emelkedik a lakossági szemétszállítás díja Makón? A kérdés azért merült fel, mert az ipari… Tovább olvasom