Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Könyvet írt a vendéglátós muzsikus

Makó - Újabb könyvet írt Bozsogi Attila, Makó legismertebb vendéglátós muzsikusa, mostanában egyben a helyi közélet jellegzetes figurája. Lehet, hogy örökre asztalfiókban marad az 550 oldalas kötet.
Bozsogi Attila Makó legismertebb vendéglátós muzsikusa: több mint fél évszázada, gimnazistaként kezdett játszani, s aki járt annak idején bálba, esetleg valamelyik zenés szórakozóhelyen, biztosan látta-hallotta.

Mostanában a helyi közéletnek is aktív résztvevője. Ő kezdeményezte például, hogy Fátyol Mihály prímásnak szobra legyen a Korona előtt, de ötleteit, véleményét lapunkban is időről időre a nyilvánosság elé tárja olvasói levél formájában. Talán részben ezzel a közlési vággyal magyarázható, hogy az utóbbi időben rákapott a könyvírásra.

Bozsogi Attila ma is szerez új nótákat, de jobbára már csak a saját örömére muzsikál. A szerző felvétele
Bozsogi Attila ma is szerez új nótákat, de jobbára már csak a saját örömére muzsikál. A szerző felvétele

Fél éve számoltunk be arról, hogy 10 éves álmát megvalósítva megírta önéletrajzát, amely egyben a korabeli Makót is megeleveníti. Most verseit, dalszövegeit és prózai írásait, többek között a sajtónak szánt írásait rendezte 3 részes, összesen 550 oldalas kötetté. Mint annak idején megírtuk, önéletrajzát mindössze néhány példányban tudta kinyomtatni; barátait, családtagjait ajándékozta meg vele, kiadót ugyanis nem talált rá.

Várhatóan ez lesz a sorsa a második könyvnek is, pedig a nyomdai előkészítést, tördelést Csonka Sándor személyében szakemberre bízta – de nem bánja. Mint mondja, digitális formában meglesz, s ha valakit érdekel, bármikor nyomdába vihető. Közben a muzsikálást sem adta fel: rendületlenül szerzi a nótákat, muzsikál is, de jobbára már csak a saját örömére.

Olvasóink írták

  • 1. bodekaroly 2013. január 09. 15:44
    „Gratulaalok Atillaam az uj könyvedhez !! Remelem sikere lessz ! Sok udvözlettel bödekarcsi ,reegi barat es zeneszkollega. (De sok ötoorai teaat jatszottunk a Koronaaban) Helsinki.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haldokló kutya a konténerben

Megdöbbentő videót publikált a Facebookon a makói gyepmesteri telepről egy makói állatvédő. Tovább olvasom