Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Könyvtáravató Makón

Makó - Új helyre került, egyben korszerűbbé is vált a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium könyvtára a hétvégén. A könyvkuckó köteteit egy 10 milliós uniós pályázati támogatásnak köszönhetően digitális formában fogják katalogizálni, és része lesz a városi könyvadatbázisnak.
A makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium az indulás óta rendelkezik saját, zárt könyvtárral, amely a diákok, pedagógusok napi munkájához, a szabadidő hasznos eltöltéséhez nyújt segítséget. Ez a hétvégén új helyet kapott: az iskolaépület egyik terméből egy volt szolgálati lakásba költözött. A Könyvkuckó közel 18 ezer dokumentumot tartalmazó állományát ráadásul egy 10 milliós, uniós pályázatnak köszönhetően a modern kor kihívásainak megfelelően digitális katalógusba fogják rendezni. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben az új iskolai könyvtári honlapon lehet rákeresni a könyvekre, vagy például a rendszerbe regisztrálni és a kölcsönzési időt meghosszabbítani. A technikai fejlesztés kapcsán egy új virtuális közösségi tér jön létre, amely a diákokat elektronikus könyvekkel, online vetélkedőkkel, a felnőtt korosztályt digitális tanári szobával és fórumlehetőségekkel is várja.

Mátó Erzsébet %_és az iskola direktora, <a href=Szűcs Péter" src="http://www.delmagyar.hu/konyvtaravato__makon/cikk/231/2309467/2.jpg">
Mátó Erzsébet és Szűcs Péter avatott.
A szerző felvétele

A Könyvkuckót a szakmai segítséget nyújtó József Attila Városi Könyvtár igazgatója, Mátó Erzsébetés az iskola direktora, Szűcs Péter avatta fel. Mint megtudtuk, a városi könyvtár állománya már digitális formában katalogizált, és ha ugyanez kész lesz a Szignumban is, az iskolakönyvtár egy közös keresőfelülettel rendelkező városi adatbázis része lesz egyben. A Könyvkuckóba az avatás után még nem léphettek be a diákok – az ünnepség tulajdonképpen projektnyitó rendezvény volt, a bibliotéka teljes berendezése még hátravan. A gyerekek ugyanakkor részt vehettek a sportcsarnokban egy rendhagyó irodalomórán, amelyen a Csillag születik tehetségkutatóban feltűnt Kávészünet duó adott elő megzenésített verseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt éve játszik a kiszombori Esőnap Álomszínház

Tizenöt éve annak, hogy Kiszomboron megalapították a színjátszókört. Az Esőnap Álomszínház repertoárja a vígjátékokra, bohózatokra terjed ki. Tovább olvasom