Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Koreába hívják vendégtanárnak

A Makói Video- és Művészeti Műhelyt idén a csoport vezetője, Czibolya Kálmán képviselte Koreában, egy filmes fesztiválon. Órákat tartott, és a nemzetközi zsűri elnöke volt. Felkérték, legyen a szöuli filmes főiskola vendégelőadója.
Czibolya Kálmán vágástechnikai órát tart. Fotó: Gilmore Ahn
A Makói Video- és Művészeti Műhely néhány alkotója a korábbi években mindig részt vett a dél-koreai nemzetközi ifjúsági filmfesztiválon és általában rangos díjakkal tértek haza – most azonban egyedül a műhely vezetője, Czibolya Kálmán utazott Szöulba. A makói városi televíziót is igazgató szakember hatvan koreai és húsz egyéb külföldi – kínai, japán, olasz, belga és német – fiatalnak tartott elméleti és gyakorlati órákat egy héten át vágás- és kameratechnikából, majd segédkezett a versenyfilmek elkészítésében is. Utóbb arra is felkérték: legyen az elnöke az alkotásokat elbíráló nemzetközi zsűrinek.

A makói filmes egyébként egy meglepő felkérést is kapott: meghívták a koreai filmes főiskola vendégtanárának. Azt, hogy ennek a meghívásnak mikor tud eleget tenni, egyelőre nem tudja, az viszont biztos, hogy a koreaiak jövő évi filmolimpiáján részt vesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdos fejlesztés az ASS-nél

Először egy új csarnokkal, huszonöt munkahellyel bővül a bútorokat gyártó makói ASS üzeme, de a… Tovább olvasom