Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Koreai öröm a makói piacon

Makó - Ezekben a napokban rendezi meg a Makói Video- és Művészeti Műhely az ifjúsági filmes műhelyek és fesztiválok ötödik nemzetközi találkozóját.
Tegnap délelőtt a makói piac forgatagával ismerkedett az ifjúsági filmes műhelyek és fesztiválok ötödik nemzetközi találkozójára érkezett csapat. A rendezvényt a Czibolya Kálmán videós, volt városi tévéigazgató által vezetett, a magyar mezőnyben példátlan nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező és világszerte elismert Makói Video- és Művészeti Műhely szervezte meg. Az egy hétre a városba invitált társaság lelkesen nézelődött, kóstolt, fényképezett és forgatott a Deák Ferenc utcai piacon.

– Összesen egyébként negyven fiatal filmes vendégeskedik itt. A hazaiakon kívül koreaiak, kanadaiak, görögök, németek és szerbek vesznek részt a találkozón. Ennek keretében sokat forgatnak Makón és környékén, alkotásaikat nyilvános vetítéseken és kiállításokon mutatják be az itt élőknek, közben pedig alkalmunk nyílik a közös munkára, a tapasztalatcserére – mondta el lapunknak a fesztivál nemzetközi koordinátora, Kispéter Csaba. Hozzátette: a rendezvény neve ezúttal azért Zoom to Europe and Asia, mert a részt vevő külföldiek majdnem fele Dél-Koreából jött.

A koreai fiataloknak tetszett a piac, ízlett a lángos. A szerző felvétele
A koreai fiataloknak tetszett a piac, ízlett a lángos. A szerző felvétele

Az ázsiai csapat vezetője, Lim Wang-tae – egy dél-koreai filmes főiskola tanára – azt mondta, egyrészt azért fogadták el szívesen a makói filmes műhely meghívását, mert szakmailag egyetlen másik fesztivál sem olyan komoly, mint az itteni, másrészt azért, mert itt igazán vendégnek érezhetik magukat. Jól érzik magukat Makón, szeretik a makóiakat, akik ugyanolyan nyíltak és barátságosak, mint honfitársai, ráadásul a magyar konyha is az otthoni ízvilágot idézi fel számukra. Lim Wang-tae szerint ennek az a magyarázata, hogy rokonok vagyunk: a magyar és a koreai nép egyaránt mongol eredetű.

Olvasóink írták

  • 3. megronto 2008. július 15. 07:02
    „megrontó”
  • 2. exe 2008. július 15. 03:27
    „Gratulálok Kálmánnak!”
  • 1. arirang 2008. július 14. 08:54
    „Azért csak megcsinálta Kálmán...Kitartás, vagy kötelező le nem maradás?Mindenesetre megcsinálta....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogott Földeák a templomáért

Földeák - A falu lelkiismeretes adakozóinak köszönhetően a napokban elkészülheta földeáki templom… Tovább olvasom