Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Korlátok a makói JAG hátsó kapujánál - Egy nagyobb beruházás része lesz a rotunda felújítása

Makó - Bár idén tavaszra ígérték a felújítást, még mindig balesetveszélyes a József Attila Gimnázium hátsó udvara. Öröm az ürömben, hogy a rotunda felújítása azért késik, mert ezenkívül további beruházásokra is lesz pénz az iskolában.
Azért nem végezték el a makói József Attila Gimnázium hátsó bejáratánál lévő, balesetveszélyes rotunda felújítását az eredeti ígéretnek megfelelően idén tavasszal, mert egy nagyobb beruházás keretében fogják a munkát elvégezni – derül ki abból a tájékoztatóból, amit Balázs József tankerület-vezetőtől kaptunk, érdeklődve az elmaradás okáról.

Megírtuk, a rotundáról még tavaly két helyen lepotyogtak a párkányzat díszítőelemei. A középiskola hátsó bejáratánál emiatt kordonok figyelmeztetik a kerékpárral közlekedő diákokat a balesetveszélyre. A problémára már tavaly októberben, testületi ülésen hívta fel a figyelmet Marosvári Attila független képviselő, akinek a jelen lévő Balázs József intézkedést ígért.
A rotunda párkányzata egyelőre foghíjas. Fotó: Szabó Imre
A rotunda párkányzata egyelőre foghíjas. Fotó: Szabó Imre

A Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetője akkor lapunkat úgy tájékoztatta, a központnak megvannak a forrásai a makói önkormányzat tulajdonában lévő épület homlokzatának és rotundájának rekonstrukciós munkálataira. Akkor úgy tervezték, ez idén tavasszal lesz meg, a korlátok azonban – mint meggyőződtünk róla – még mindig a rotunda körül állnak.

A mostani, újabb levél szerint miután a helyreállítás tervezése és ütemezése megtörtént, megjelent egy nagyobb beruházásokat is támogató pályázat. Költséghatékonysági szempontok miatt ebbe az azóta nyertes pályázatba került bele a födémhiba megszüntetése és a rotunda felújítása. Ezenfelül a 150 millió forintos összegből tornaszoba és kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek – mosdó, öltöző – kialakítására, a tantermek részbeni felújítására, sportudvar létesítésére, az ajtók, ablakok részbeni cseréjére, a kémia- és fizikatermek eszközbeszerzésére is lesz pénz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klubdélután angol teával és sütivel

Klubdélután angol teával és sütivel
Eredeti angol recept alapján készült süteményt kóstolhattak és a szigetországban ismert teát is kortyolhattak azok a diákok, akik részt vettek hétvégén a makói ifjúsági színtér rendezvényén. Tovább olvasom