Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Környezetvédelemben a legjobb

Makó - A kiadónk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját 8 kategóriában osztottuk ki idén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. Most Medgyesi Pál, a Makó-Térségi Víziközmű Kft. vezérigazgatója számol be arról, milyen munka áll az eredmények mögött, amelyeknek köszönhetően idén környezetvédelmi kategóriában Presztízs Díjat kapott.
A környezetvédelmi Presztízs Díjat 2009-ben Arany Levél díjnak kereszteltük át: ez is a tavalyi esztendő egyik újítása volt a 2004-ben a gazdaság szereplőinek meghirdetett, azóta évente megrendezett versengésben.

Kiderült: a Makó-Térségi Víziközmű Kft.-nek átadott elismerés nem is kerülhetett volna jobb helyre. Medgyesi Pál, a cég vezérigazgatója ugyanis a következőképpen fejezte ki magát: „Mindazok az eredmények, amiket elértünk, nem kényszerből, elvárásból, anyagi megfontolásból születtek. Hanem azért, mert presztízskérdést csináltunk abból, hogy a legjobbak legyünk."

Amikor a vezérigazgatót arra kértük, magyarázza el, mit jelent presztízsből jól dolgozni, elmondta: az utolsó 16 évben, amióta a céget vezeti, számos elismerést vett át, ezek közül a legmagasabb kitüntetés a Vásárhelyi Pál-díj volt. Ugyanakkor a társaság is olyan sikereket ért el, amelyek „teherként" nehezedtek a jövőre: erről a szintről nem volt szabad alább menni se minőségben, se innovációban.

A Makó-Térségi Víziközmű Kft. 2009-ben külföldi partnerekkel részt vett a dél-alföldi ivóvízminőség-javító kutatás-fejlesztésben. Makón alakult meg a régió első olyan társulása, amely a Makói kistérségben dolgozhat azon, hogy javuljon az ivóvíz minősége. Makó és még 5 település 40 millió eurós támogatást kapott az Uniótól a csatornázásra – ez a döntés szintén 2009 legnagyobb sikerei közé tartozik.

„Mindig gondolni kell arra, hogy a gyerekeink, unokáink mit mondanak majd rólunk" – ez Medgyesi Pálnál aranyszabály. A cégvezetőnek 4 unokája van, közülük a legidősebb most 13 esztendős, akit már háromévesen vitt magával a különböző munkaterületekre. Utalt arra, hogy ugyanúgy gondolkodik, mint az egy héttel ezelőtt bemutatott Mészáros Antal, a Csomiép Kft. vezetője, aki unokájával együtt állt fel a színpadra, hogy átvegye a Presztízs Díjat: hosszú távra.

Díjak, díjazottak

A Pályázati különdíjat az Aquaplus Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft., az Arany Levél díjat a Makó-Térségi Víziközmű Kft., az Üzleti innovációs díjat a Hedz Magyarország Kft., az E-díjat az iKron-Inca-Monguz Kft. nyerte el. Az év kisvállalkozása Szénási Róbert egyéni vállalkozó, Az év középvállalkozása az Exicom Rendszerház Kft., Az év vállalkozása a Csomiép Kft. Az év üzletembere díjat Holman Endre és Holman János, a Generál Média Kft. ügyvezető igazgatói vehették át.

Olvasóink írták

 • 8. Gertrúd2 2010. január 26. 14:27
  „Már megint azzal a céggel kötözködnek, aki a többi szolgáltatóhoz képest elérhető, számlázása követhető, ügyfélszolgálata megbízható. Miért nem lehet örülni más sikerének csak úgy, minden kommentár nélkül.
  Én is gratulálok a sikerekhez!”
 • 7. Bendeflóra 2010. január 26. 14:10
  „A kiemelkedő eredményeket az egész világon díjazzák, csak egy két példa.
  Arany Pálma díj, Cannes-i Fesztivál díj, Oscar- díj, Golden Globe díj, Stockholm Water Prize díj, Nobel díj, Európai Minőség díj, Energy Star díj (környezetvédelmi), Chern-érem (matematikai díj).”
 • 6. Bendeflóra 2010. január 26. 10:00
  „Tisztelt Ja!

  Ha megértette volna a cikk mondanivalóját, akkor nem írt volna ilyen reagálást.
  Természetesen mindenki pénzből él, és ingyen sem szoktunk általában dolgozni. De vannak olyan esetek, amikor az ember már csak presztízsből is megcsinál valamit, amit nagyon fontosnak, szakmai kihívásnak tart.
  Jó példa erre, hogy a Makó-Térségi Víziközmű Kft. vezető mérnökei több éven keresztül ingyen, szakmai presztízsből segítették azt a munkát, sokszor a fizetett szakértőket kihúzva a bajból, amely eredményeként 50.000 ember életkörülményei javulhatnak a szennyvízcsatorna hálózatok megépítésével, és a tisztítótelepre vezetett szennyvizek megtisztításával.
  Bizonyára figyelemmel kíséri a híreket, és értesült arról is, hogy az elkövetkezendő 4 évben a kistérségbe közel 40 millió Euro támogatás érkezik az Unióból és 3 milliárd Ft a magyar kormánytól. Ezeket a támogatásokat ésszerűen kellene felhasználni, jó minőségű beruházásokra kellene fordítani. Nem tudom, miért akar éppen most elküldeni nyugdíjba egy olyan elismert mérnököt, aki szaktudásával és tapasztalatával tudja segíteni ezt a munkát. Ön akkor küldi el fogorvosát szabadságra, amikor a legnagyobb szüksége van rá? Higgye el Önnek sem, de a közvetlen munkatársainak pláne nem mindegy, hogy a cég vezetője, aki egyben a szakma elismert mérnöke meddig folytatja a munkát presztízsből és nem muszájból. Vagy úgy gondolja, hogy Ön többet tudna segíteni a kistérségnek a húsz milliárd Ft beruházásánál?
  Vagy talán tud javasolni olyan mérnököt, akit négy országos szervezet részesített életmű díjban? Jó lenne, mert a cégvezetés éppen a mérnökcsapat erősítésén dolgozik.

  Szerencsére többen vannak azok, akik látják és érzékelik is ezt a tenni akarást, és az elért eredményeket is.
  A Makó-Térségi Víziközmű Kft. teljesítményét ezért már számos városi, megyei, országos és nemzetközi elismeréssel is díjazták, valamint magas szintű szakmai kapcsolatok is fémjelzik a szakembereink hozzáértését, a szolgáltatások, szakmai színvonalát. A 2009. december 10-én átvett PRESZTIZS DÍJ az elmúlt 15 év elismeréseit, munkáját koronázta meg.
  Persze azt, hogy milyen jó érzés a köz érdekében hasznosat cselekedni, csak az értheti meg, aki maga is gyakorolja azt. Nem gondolja, hogy legalább azokat kellene hagyni dolgozni, alkotni, akiknek tehetségük és akaratuk is van hozzá?

  Tisztelettel: Bende Flóra a Makó-Térségi Víziközmű Kft. sajtóreferense”
 • 5. Bendeflóra 2010. január 26. 09:13
  „Szeretném tájékoztatni azon fórumozókat, akik nem rendelkeznek pontos információkkal, hogy a Makó-Térségi víziközmű Kft. mecenatúrájának filozófiája nem más, mint az, hogy támogatja az eredményes sportot, támogatja azokat a rendezvényeket, amelyek az egészséges életmódhoz és a testedzéshez kapcsolódnak. Ezért az elmúlt években anyagilaig is támogatta a makói futballcsapatot, a makói kézilabdázókat, az úszókat és a makói Budo Klubot (aerobic, kick-box, taekwondo, ökölvívás), a triatlonozókat, a sakkozókat is. A Makó-Térségi Víziközmű Kft. büszke a város és a kistérség eredményes sportolóira, ezért segíti őket a kimagasló sporteredmények elérésében, amivel öregbítik Makó város és a kistérség hírnevét.
  Igaz szívesen adtunk volna több támogatást is, ha ennek nem lennének szigorú korlátai.

  Tisztelettel: Bende Flóra a Makó-Térségi Víziközmű Kft. sajtóreferense”
 • 4. Pupets 2010. január 23. 07:15
  „Ami máshol természetes, azt Magyarországon díjakkal jutalmazzák. Elgondolkodtató!”
 • 3. maggyarok 2010. január 19. 06:34
  „Azért a Makó-Térségi Víziközmű Kft, támogathatná jobban Makón a sportot, például a labdarúgást!Gondolom lenne miből!”
 • 2. ja 2010. január 18. 14:28
  „Nemkéne már nyugdijba menni? vagy kevésvolna a megélhetéshez az a kevés nyugdíj? Szegény emberek nem a pénz inspirálja.”
 • 1. mszp2009 2010. január 18. 10:10
  „Gratulálok Medgyesi Pál Úrnak az elért sikerekért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt egyszer egy makói fürdő

Makó - Annak apropóján, hogy megkezdődött a makói fürdő régi épületének bontása, és hamarosan újat… Tovább olvasom