Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Körözött román férfit hajszol a rendőrség, egy panzióban majdnem megfogták

Áttört a nagylaki határátkelőhelyen egy román férfi. A rendőrök nagy erőkkel keresik. Egy makói panzióból továbbszökött.
11 óra: Kamera is felvette a szökött román bűnözőt. A Makó, Aradi utcai Schwartzy Apartmant több külső kamerával is felszerelték. Honlapjuk szerint nemcsak a bejáratot, hanem a belső parkolót is figyelik. Az utcai kamera így feltehetőleg rögzítette, mikor érkezett és távozott Filimon Gheorghita. A rendőrök késő délelőtt is a panzióban dolgoztak, az egyenruhások csak pillanatokra mentek ki az épület udvarára. Időközben helyszínelők érkeztek a panzióhoz. Hogy pontosan miért, még nem tudni.

Körözött román férfit hajszol a rendőrség. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

9.42 óra: az összes Makóról kivezető úton ellenőrző-áteresztő pontot állítottak fel a rendőrök. Az összes járművet megállítják, hogy megtalálják a szökött román férfit. A sofőrök figyelmét felhívják, hogy ne vegyenek fel stopposokat.

9.35 óra: Makó Gerizdes városrészében bújhatott el a román férfi, a rendőrök sorra járják a környező utcákat, tudósítónk is a helyszínen.

9.25 óra: Makón, az Aradi utcán található sarki apartmannál tanyáztak le a rendőrök. A házba golyóálló mellény nélkül mennek be az egyenruhások. A rendőrség még nem erősítette meg, de azt beszélik, hogy itt elkapták az ámokfutót. Helyszínen lévő kollégánk viszont azt hallotta, hogy valóban itt rejtőzködött el a férfi, de innen is elszökött.

Körözött román férfit hajszol a rendőrség. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Szóbeszéd alapján elterjedt az az információ, hogy a nagylaki határátkelőnél áttört román férfi Nagylakon fegyveres rablást követett el. A rendőrség ezt cáfolta, egyeztetnek a román hatóságokkal, hogy miért állt körözés alatt  Filimon Gheorghita. Makón és a környező településeken is golyóálló mellényt viselő rendőrök keresik a szökevényt.

Korábban:

Egy személygépkocsi jelentkezett belépésre az országba a Nagylaki Határátkelőhelyen 2014. május 28-án 21 óra 45 perckor. A román határrendészek ellenőrizték a jármű sofőrjét és utasát. Ennek során a Schengeni Információs Rendszer jelezte, hogy a gépkocsi vezetője ellen európai elfogatóparancs van az érvényben. Amikor a rendőrök megpróbálták előállítani a román férfit, gázt adott és áthajtott a határon. E közben elsodort egy román rendőrt, aki könnyebben sérült meg.

A magyar rendőrök a nagylaki határ közelében megtalálták a BMW-t és elfogták annak román állampolgárságú utasát.

A rendőrség keresi Filimon Gheorghita 38 éves román állampolgárt. Személyleírása: 170 centiméter magas, fekete hajú. Az országba való belépéskor fekete trikót és farmernadrágot viselt.

Menekülésének elvetemültsége arra utal, hogy a férfi semmitől sem riad vissza, így a rendőrség kéri, hogy aki Filimon Gheorghita jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sétával mutattak példát

Tanáraikkal együtt sétáltak iskolájuktól a kórházig a makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. Tovább olvasom