Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kovacsics elköszön a gyulai fürdőtől

Makó - Nem vezeti tovább a Gyulai Várfürdőt Kovacsics Imre. A topmenedzsernek marad elég feladata az agárdi, győri, székesfehérvári, hévízi intézmény élén – és Makón, amelynek épülő fürdőjére, ha minden jól megy, jövő héttől ismét folyósítják az uniós támogatást.
Lemond a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatói tisztségéről Kovacsics Imre. Az igazgató a Gyula Tv értesülése szerint január 17-én, levélben tájékoztatta távozási szándékáról a város önkormányzatát. 2008-ban kötöttek vele szerződést, ez 2013. december 23-áig lenne érvényes, így az ügyről tárgyalnia kell a város képviselő-testületének. Kovacsics Imre a testület üléséig nem nyilatkozik lapunknak a döntéséről.

A neves fürdőszakember, akinek tavaly az év vállalkozója díjat is odaítélték, a levélben egyéb, szakmai jellegű elfoglaltságaira hivatkozott. Biztosan van elég munkája, hiszen cége, a SPA Hungary Holding többek között a makói, a győri, a székesfehérvári, az agárdi fürdőt menedzseli. A Hévíz Tófürdő fejlesztési igazgatói tisztét is Kovacsics látja el – mindezt nem egyedül vállalta, hanem egy általa összeválogatott szakértői csapattal, amelynek van tapasztalata a városi fürdők működtetésében, átvilágításában és a gyógyászati szolgáltatások megszervezésében. A cég közel 1000 embert irányít, és a vezetett létesítmények saját tőkéje több mint 7 milliárd forint. A tavalyi, esős szezon után nem zártak jó évet a fürdők. Decemberben a makói képviselő-testület ülésén Kovacsics a makói veszteség okait indokolva megemlítette azt is, hogy Győrben 83 millió forinttal csökkent a forgalom, Gyulán pedig 165 millióval. Makó új fürdője azért lesz jó, mert nagy része fedett, itt akkor is lehet strandolni, amikor rossz az időjárás – mondta az igazgató.

Ha a gyulai fürdő gondot okozott számára, a makói még keményebb dió. Hiszen az egész szezon a toronydaruk árnyékában telt, és tavaly ősszel felfüggesztették az uniós támogatás kifizetését. A fejlesztési ügynökség vizsgálatot indított, mert nem találta szabályosnak, hogy az elnyert pénzt az önkormányzat a fürdőfejlesztő kft.-n keresztül használja föl az építkezésre, így igényelve vissza az áfát. Makó azóta változtatott a beruházás finanszírozási technikáján. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség január elején úgy tájékoztatott, hogy a pénzcsapot akkor lehet újból megnyitni, ha a regionális fejlesztési ügynökség és a város aláírja a módosított támogatási szerződést. Kiss Imre, a DARFÜ igazgatója tegnap lapunk kérdésére azt válaszolta, jó irányban halad az ügy, ha minden klappol, a jövő hét közepén aláírhatják a módosított szerződést.

Olvasóink írták

 • 14. babeli 2011. január 30. 22:19
  „Szerintem Kovacsics tudja, hogy ha a makói fürdő beindul, akik korábban Gyulára mentek azok majd Makóra jönnek ( a közelség miatt), és amíg Makót meg nem ismerik, szerintem 3-4 év, addig Gyula tök veszteséges lesz. Ugyanakkor Makón lesz ám gondja amíg a személyzet, technika, stb. be nem áll. Hatalmas komplexum ez az új fürdő (ezért lesz, majd később ráfizetéses), de szerintem, amíg építészeti érdekességként lesz kíváncsiság, addig nyereséges lehet, talán.”
 • 13. 266722 2011. január 29. 19:38
  „Könnyeimmel küzködtem,mikor hallottam,hogy Makovecz tervező úr cége tönkrement.Érdekes módon Csongrád megyében számtalan helyen épülnek-tagadhatatlanul szép-tervei alapján az épületek.Aki sir,attól el kell venni-magyar közmondás”
 • 12. Tony_Soprano 2011. január 29. 16:11
  „Csak úgy egymásközt gyerekek szerintetek Petyus nem tudja hogy a fürdő bukta:) Na ennyire naívak ne legyetek már , lesz itt forgalom sőt szerintem régóta van, egyes külföldi Raiffasenes bankszámlákon, ez az egész nem a fürdüröl szól, kapjatok már a fejetekhez:):D”
 • 11. magyar36 2011. január 29. 13:54
  „Hiába a szuper-modern fürdő, ha a vendég kilép és egy lepusztult várost lát! Szórakozási, szállási infrastruktúra nélkül fogja magát és tovább áll, sőt másokat is lebeszél egy makói tartózkodásról!”
 • 10. carandi 2011. január 29. 13:28
  „Innen is mehetne!”
 • 9. citrom01 2011. január 29. 13:09
  „Szerintem volt ,valami simli a fürdővel kapcsolatban ,hiszen ha minden rendben lett volna akkkor ,nem kellet volna módosítani a pályázatot. Ez szerintem nem mószerolás kérdése ,pusztán van valaki aki odafigyelt a közpénzre. Nem kell ide semmiféle szörny,hisz itt van szenzációnak a város polgármestere,aki (egyébként a város érdekeit szolgálná) és szemben ment többmint hatezer aláirással +Kovacsics kinevezésével. Mi lesz ha nem megy a fürdő, akkor mi lesza kifogás,és ki vállalja a felelősséget:vagy egyszerüen itt is le lehet mondani a fürővezetés fáradságos igazgatásáról??? A fürdő itt marad, az elvtársak elmennek és mindenki mossa kezeit. A kifogás akkor az is lehet,hogy nem süt be a nap a fedett medencébe,és itt van a Maros is ahol még eddig ingyen lehetet strandolni,ne feledjétek el fízetőssé tenni azt is ,meg persze nevezzétek el valamilyen más névre ,mint pl.a Maros hídat akartátok! Ami meg it marad ,meg a hitelek azt valahogyan majd ráterhelítek az itmaradó párezer emberre akinek még van munkahelye ésetleg nyugdija. Gratula!!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. Takavaka 2011. január 28. 21:32
  „Egy fürdöt nem elég jól üzemeltetni, jól kell tudni menedzselni is. A lehetőségekhez mérten, mindent el kell követni, hogy minél többen értesüljenek arról, hogy itt hamarosan gyógyfürdő fog nyílni. De sajnos nem elég az újságban feladni néhány hirdetést, azután várni, hogy jöjjenek a vendégek. Mai világunkban egy hír, csak akkor hír, ha van némi szenzáció, vagy botrány tartalma. Tehát az érdeklődés felkeltését mindig szinten kell tartani, mindig kell tudni valami szenzáció számba menőt produkálni. Itt eddig semmi ilyen nem történt eddig. Amikor bontották a régifürdőt, legalább néhány önkéntes odaláncolhatta volna magát: "Nem adjuk a brüggölőt" feliratú transzparensekkel. De legalább néhány háborús bombát találtak volna az alapozáskor, amiről a sajtó tudósíthatott volna ország szerte, esetleg a testületi ülésen, a képviselők közötti, a fürdővel kapcsolatos heves vita közben, elcsattant volna néhány pofon. (A városért mindent vállalni kell!)
  Még a legtöbb jót az a két kedves fiatal ember tette, akik bemószerolták az önkormányzatot, némi szabálytalanság ürügyén. Legalább a Hír Tv foglalkozott az üggyel, ami nem megvetendő reklámérték. És még sorolhatnám... A saját mítoszunkat magunknak kell megteremtenünk. (A hagymával kapcsolatos az megkopóban van sajnos.) Nagyon jó példa erre Loch Ness esete. Az ott lakók egész jól profitáltak, a talán soha nem látott Nessie szörny megjelenése után. Évekig róluk beszéltek, utaztak oda a kíváncsi turisták szép számban, akik ettek-ittak-megszálltak. Nekünk is ki kellene találnunk a saját "szörnyünket" Mondjuk itt meg leszállhatna egy UFO a fürdőbe, a talajból meg gyógyhatású forrás törne fel a leszállás helyén.
  Ilyen jellegű ténykedést (is) várnék Kovacsics úrtól!”
 • 7. Palacsinta 2011. január 28. 17:01
  „Tudtommal a győri fürdő a saját tulajdona.”
 • 6. imre321 2011. január 27. 20:52
  „Azááááááért jött ide mert itt 1 füri vezetésével keres anyi lóvvét mint az összes többiben, öregségére elég 1 füri is. A mi petink meg hoz neki minden nap 1 csokor virágot. Persze Áfás számlára.”
 • 5. M@M 2011. január 27. 16:51
  „Kedves előttem szólók!
  Nem kell a púder......nem értetek hozzá és kész! Ez a drága ember olyan tehetséges, hogy szembe tud menni a nemzetközi trendeknek! Ráadásul akkora popója van, hogy több lovat is meg tud ülni egyszerre! Mit számít az, hogy Tatabányán ,Gyulán,Gyomaendrődön kitelt a böcsület?? Ugyan mááá "triatlonos" nem lehetsz ennyire kishitű!! Még, hogy oknyomozó............szét röhögöm magam! Volna éppen mit "oknyomozni" de azt nem lehet, mert még a végén kiderül valami ,ami rontja a T. elöljáróság imágóját.........”
 • 4. Tony_Soprano 2011. január 27. 13:40
  „"Makó új fürdője azért lesz jó, mert nagy része fedett, itt akkor is lehet strandolni, amikor rossz az időjárás - mondta az igazgató" Akkor vettünk egy külön napot is a fürdőhöz ha jól értelmezem:) A tobbi fürdőben mi akadályozza meg a téli forgalmat, kíváncsi lennék Kovacsics véleményére:D”
 • 3. triatlonos 2011. január 27. 13:13
  „Tatabánya után Gyomaendrődön, majd Gyulán is hamar kitelt az ideje. Sőt már Győrben is elégedetlenek vele. Biztos sokat tud, mert nekünk még jó, de a Makói Fürdő dolgozóinak is tele van a hócipőjük vele. A szerencse talán az, hogy a makói vendégek nem reklamálnak, de csak azért mert nincsenek. Ha már az újságiró nem meri odairni a nevét, akkor kérje meg a tudósitót, hogy érdeklődjön a fenti helyeken, érdekes dolgokat tudhatna meg, ha tényfeltáró tudósitó lenne.”
 • 2. zoltanszabo 2011. január 27. 12:59
  „Jó szakember ez a Kovacsics . 5 mukahelye van az ország távoli pontjain. Ha 1-1- munkahelyet meg akar látogatni úgy napi több száz km. kell utaznia. Hogyan tud minden hol tisztességesen helytállni ???
  Neki a nap nem 24 órából áll ?
  Minden fürdő veszteséges! azok is amelyikek már Európa hírűek--és üzemelnek több tíz éve ? /Hévíz, Hajdúszoboszló stb. / Pont a makói lesz majd nyereséges--én sajnos nem hiszek ebben ?
  Jó.,hogy egyes emberek ilyen optimistán látják a jövőt ! csak kevesen vannak így.”
 • 1. Silvio_Dante 2011. január 27. 08:26
  „Az Uniós elnökség jótékony hatása, de mi lesz utána?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszakadt az ipari park útja: Mágori Józsefné a felelőst keresi

Korábban víz lepte, nemrégiben pedig be is szakadt az az út, amely a makói ipari parkban lévő vállalkozásokat köti össze a Rákosi úttal. Tovább olvasom