Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kövegy fellélegzett, de folytatják a 43-as felújítását

Kövegy - Még idén szeretnék folytatni a 43-as főút felújítását Apátfalvánál. Ez azon múlik, sikeres lesz-e a közbeszerzési eljárás – tudtuk meg Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjétől.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az M43-as autópálya Szegedtől Makóig tart, már épül a folytatás, de Makó és Nagylak között a nemzetközi forgalom egyelőre a 43-as főúton zajlik. Ez a szakasz a terhelés miatt nagyon leromlott, ezért a Magyar Közút hozzáfogott a burkolat felújításához.

Erre az időre a forgalmat elterelték az egyetlen lehetséges irányba, Nagylak érintésével Kövegyen keresztül. Ez korábban csak baleset miatt történt meg. A megye legkisebb lélekszámú településének főútja egyébként is forgalmasabb volt az utóbbi időben, mert erre járnak az autópálya-építők.

A nemzetközi forgalom azonban nyomasztóan hatott a falubeliekre. Gyalogátkelőhely nincs, mert létesítését nem tudja megfizetni az önkormányzat. A rendőrök járőröztek, és láttukra lassítottak a sofőrök. Miután az útfelújítás befejeződött, a közelmúltban a forgalmat is visszaengedték a 43-as főútra, Kövegy fellélegezhetett.

A Magyar Közút szóvivője azt közölte, amint lehet, folytatják a munkát Apátfalva belterületén. Most hirdették meg egy 500 méteres szakasz közbeszerzési kiírását. A kivitelezés technológiájától is függ, mikor és meddig terelnek majd Kövegy felé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiugrottak az égő autóból az autópályán

Teljesen kiégett egy angol rendszámú, utánfutót vontató személygépkocsi az M43-as autópályán Makónál. Tovább olvasom