Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Kövegy színesedne

Kövegy - Szavazással szeretne festéket nyerni a megye legkisebb faluja, Kövegy, hogy szebbé varázsolhassa középületeit, mindenekelőtt a községházát. Nem esélytelenül: 2 éve Magyarcsanád ugyanezen a pályázaton különdíjas lett, megújulhatott az ottani iskola.
Idén is van jelentkező a makói kistérségből a Let's Colour Településszépítő Egyesület pályázatára: ezúttal Kövegy akar festéket nyerni – a cél a községháza kifestése. Aki szeretne szavazatával hozzájárulni a település sikeréhez, május 28-áig voksolhat naponta a www.letscolour.hu oldalon. A megye legkisebb, mindössze 409 lelket számláló falujának polgármestere, Galgóczkiné Krobák Mária lapunknak elmondta: nem tartják magukat esélytelennek, hiszen a verseny állását figyelve több, néhány száz fős település kapott már ezres nagyságrendű szavazatot, amivel a kategória élbolyába került. Hozzátette, a falut szorgalmas, segítőkész emberek lakják, s máris többen megígérték: ha lesz festék, ecsetet ragadnak.

Kívül 10, belül 15 éve festették ki utoljára az épületet. Fotó: Szabó Imre
Kívül 10, belül 15 éve festették ki utoljára az épületet.
Fotó: Szabó Imre

A kövegyi községházát egyébként kívül 10, belül 15 esztendeje festették ki utoljára, tehát csakugyan ráférne a megújulás. A falu pályázati anyagában ugyanakkor az is olvasható, hogy hasonló helyzetben van az orvosi rendelő és a kultúrház is – ha több festéket kapnának, mint amennyi a polgármesteri hivatalra elegendő, ezeket is szebbé varázsolják.

Hogy mindez tényleg nem lehetetlen, arra a makói térségből Magyarcsanád a példa. A falu 2 évvel ezelőtt nevezett be a hasonló versenybe, és különdíjas lett. Összesen 250 liter festékhez jutottak, amelyből sikerült a teljes általános iskolát lefesteni – 60 önkéntes vett részt a 2 napon át tartó munkában a nyári szünet idején.

Olvasóink írták

  • 2. pog 2013. május 17. 07:25
    „sajnos esélytelen kihaló félben lévő község”
  • 1. 3évesférfi 2013. május 16. 18:18
    „Kövegy Csongrád megye <moderálva>.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó perre ment – az ellenfél eltűnt

15,5 millió forintra perli Makó önkormányzata a magyar államot, mert egy és negyed évig nem járult hozzá a városi sportcsarnok fenntartásához. Tovább olvasom