Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Kövegyen még várják a névtáblákat

Kövegy - Csak egy faluról tudunk a megyében, ahol hiányoznak az utcanévtáblák: a Makóhoz közeli Kövegyen ez a helyzet. Nagylakon tavaly oldották meg ugyanezt a problémát, mert egyszer eltévedt a faluban a mentő.
Már csak egy falu van Makó térségében, ahol nincsenek utcanévtáblák: ez a 465 lelkes Kövegy, Csongrád megye legkisebb települése. Tavaly még kettő volt, mert a román határhoz közeli Nagylakon is hasonló probléma nehezítette a tájékozódást. Miután azonban egy alkalommal 20 percet kellett várnia valakinek a mentőre, az önkormányzat pályázati pénzből útbaigazító és utcanévtáblákat készíttetett. Az előbbiből öt, az utóbbiból 40 darab készült összesen 1 millió forintból – azóta senki sem panaszkodott arra, hogy eltévedt volna az 540 fős faluban.

Bár tábla nincs, ez gondot még nem okozott. Fotó: DV
Bár tábla nincs, ez gondot még nem okozott.
Fotó: DV

Kövegy polgármestere, Galgóczkiné Krobák Mária lapunknak azt mondta, náluk nem okozott még a nagylakihoz hasonló problémát az utcanévtáblák hiánya, hiszen a falu jóval kisebb és egyszerűbb szerkezetű – 9 utca van összesen, és valamennyit átszeli a Palotára vezető út. Ettől függetlenül ők is benyújtottak még februárban egy 4,5 milliós uniós pályázatot, amelynek keretében nemcsak tájékoztató és útbaigazító táblákat szerelnének fel, de egy játszóteret is építenének, és szemeteseket is vásárolnának. A pályázat elbírálását mindmáig várják.

Kuriózum a megyében

A megye más városai – Hódmezővásárhely, Szentes és Csongrád – körül nincs olyan falu, ahol hiányoznak az utcanévtáblák. Egy tábla ára egyébként, függően attól, hogy milyen anyagból, milyen technikával készül, és hány példányban, az egyik ezzel foglakozó cég tájékoztatása szerint 100

Olvasóink írták

 • 3. elorelato 2009. szeptember 28. 17:26
  „Még az a hely! úúúúúúúú.
  Láttam egyszer ott egy -nem kicsit- mentálhigién komát.
  Vagyis nem egyet, de az a (asszem így hívják) Sanyika, nagyon nem egyszerű:D”
 • 2. napiszar 2009. szeptember 27. 16:10
  „Mit proplémáztok ezen bementek Guszti kocsmájába már megtaláltatok mindenkit!:)”
 • 1. Bérlő 2009. szeptember 27. 10:45
  „Nagyon felelőtlen gondolkodásra vall. Szentesen az önkormányzat tulajdonán (József Attila u. 6.) a házszámtábla nem volt kitéve, ez elég volt ahhoz, hogy a mentő - akit eszméletlen állapotú súlyos beteghez hívtak - időveszteséggel találta meg a házat. Nekem kellett a mentőt megkeresnem az utcában.
  A beígért házszámtáblára több mint 10 évet kellett várnunk úgy, hogy feljelentéssel kellett fenyegetőznöm. A jelenlegi polgármester korábbi ígérete ennyit ért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón is telt ház van a lottózókban

Valaki Svédországból hozna Volvót magának, ha megnyerné a 2 milliárdot, más egy 24 évvel ezelőtti négyes után pályázik most az ötösre. Tovább olvasom