Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Közmunkások telepítették a gyümölcsöst

Közmunkások telepítették a gyümölcsöst A facsemetéket nyolc óra alatt ültették el. Fotó: magyarcsanádi önkormányzat
Magyarcsanád - Közmunkaprogramban egy egész gyümölcsöst alakítottak ki Magyarcsanádon. Ha a facsemeték megnőnek és termőre fordulnak, 9-10 tonnát is adhatnak.
866 szilva- és 23 cseresznyefa-csemetét ültettek el a napokban a magyarcsanádi önkormányzat új gyümölcsösében. A munkával, amelyben a falu első embere is részt vett, egyetlen nap alatt végzett a 27 fős csapat, az ültetéshez gépet is használtak. A falu határában lévő 1,2 hektáros terület a községé, kerítésének betonelemeit közmunkaprogramban készítették el, és közmunkások fogják művelni is a gyümölcsöst – tudtuk meg Farkas János polgármestertől.

A Szőregről vásárolt csemeték várhatóan 3-4 év múlva már teremni fognak. Ameddig nem lesz nagy lombjuk, a sorok közé hagymát és krumplit ültetnek. Amikortól pedig termőre fordulnak, egyenként 10-15 kiló, összesen akár 9-10 tonna is lehet a termés. Úgy tervezik, eleinte Szedd magad! akció keretében értékesítik, később lesz aszalóüzemük is, és esetleg a rászorulók is kaphatnak belőle. A gyümölcsöst jövőre körte- és barackfákkal szeretnék bővíteni.

Farkas azt mondta, az ültetésbe azért kapcsolódott be személyesen is, mert nagyon szeret a szabadban dogozni – mostanában, hivatali elfoglaltságai miatt erre gyakorlatilag nincs ideje. – Ha nyugdíjas leszek, biztos, hogy lesz egy saját kis gyümölcsösöm – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas lyuk tátong az egykori pszichiátria kerítésén

Hatalmas lyuk tátong az egykori pszichiátria kerítésén
A lakók szerint a probléma nem csak esztétikai. Tovább olvasom