Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Közös szúnyogirtásra nincs pénz a makói kistérségben

Makó - Két éve nem írtak ki olyan pályázatot, amely segítségével Makó és térsége közösen irthatná a szúnyogokat, így meg is szüntették az erre a célra létrehozott társulást. Makó megoldja a szúnyogirtást, míg Ferencszálláson nem biztos, hogy idén jut erre pénz.
Megszűnt a Makó és Térsége Szúnyoggyérítési Társulás, amit még 2005-ben hoztak létre a kistérség települései, hiszen pályázati forrásokból ily módon együtt oldhatták meg a vérszívóirtást – tudtuk meg Bánfi Margit makói jegyzőtől. Mivel tavaly óta nem tudtak így pénzt szerezni, nem látták tovább értelmét a társulás fenntartásának.

– Felhasználtuk az annak idején elnyert összeget, és újabb pályázatot nem írtak ki. Egyébként a makói kistérség önkormányzatainak társulása bármikor megoldhatja közösen is ezt a feladatot, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy minden település maga látja el saját forrásból a szúnyogirtást – fogalmazott a jegyző.

Makón rendszerint két-három cég látja el a szúnyogritkítás feladatát, egyszerre légi és földi gyérítést is végeznek – mondta Horváth Bernadett, a város műszaki osztályvezetője, aki hozzátette: idén már többször irtották a vérszívókat.

– A város teljes területét érintő egyszeri gyérítés költsége meghaladja az egymillió forintot, és rendszerint hét-nyolc alkalommal végezzük el évente ezt a feladatot – legutóbb a múlt héten kértük fel a szakembereket. Az akciót követően mindig szakértő vizsgálja, hogy mennyire bizonyult sikeresnek a gyérítés, jelenleg ennek elemzése folyik – foglalta össze az osztályvezető.

Ferencszálláson egy szakember végzi a szúnyoggyérítést – már ha van rá forrás, és a helyzet is szükségessé teszi. Idén elképzelhető, hogy nem irtják a szúnyogokat a faluban – fogalmazott Domokos István polgármester.

– Bár van néhány szúnyog, mivel nem öntött ki a Maros, nem számolunk invázióval. Eddig nem tudtunk forrást biztosítani a gyérítésre, és lehet, hogy a nyár folyamán sem tudunk – tette hozzá Domokos.

Olvasóink írták

 • 3. Márnemis 2008. június 11. 11:26
  „Majd Búzás hajtja rólunk..meg a slepjei!
  Undorító volt a 13.ai műsorban is..ez a modortalan rágózása,megy egyenest bunkóság!”
 • 2. 4 2008. június 09. 20:17
  „Van itt a városban akkora szmog, hogy nincs szükség szúnyogirtásra.”
 • 1. Jo bacsi 2008. június 09. 08:26
  „Meg aztan ki lenne az a hulye aki elvallalna a munkat tudvan hogy a ket evvel ezelotti ceget is tobb millioval atvagtak. Ne vallalja el senki csakha elore ki van fizetve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királyhegyes a mezőgazdaságra építi a jövőjét

Királyhegyes - A 700 fős, Makótól 16 kilométerre lévő Királyhegyesről az jut elsőként az ember eszébe, hogy ez a megye legbékésebb faluja. Tovább olvasom