Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Kreatív péntek délutánok Makón

makó - Kéthetente péntek délutánonként a kreativitásé a főszerep Makón. Győrfi Józsefné kézműves szakkörén egyszerű, akár otthon megtalálható alapanyagokból készülnek szebbnél szebb ajándéktárgyak.
Jó hangulatú társaság gyűlt össze egy ilyen péntek délután az egyik makói fakereskedésben. Az üzletben kialakított műhely szalvétákkal, festékkel, és szorgos emberekkel telt meg a kicsitől a nagyig. Volt, aki az unokájával érkezett a foglalkozásra, mások barátnőket hoztak, azonban legtöbbjük már nem először járt itt. Judit barátnőjével érkezett, és már évek óta oszlopos tagjai a csoportnak. Mint fogalmaz, ez a néhány óra aktív kikapcsolódással telik, és felszabadultan térnek haza az elkészített munkákkal. A csoport nemcsak kreatívkodással tölti itt az időt, hanem mindenféle női dolgokról is szót ejtenek, még recepteket is cserélnek.

Kreatív péntek délutánok Makón - GALÉRIA

Üveget és vázát is díszítettek már decoupage technikával, de ezen a foglalkozáson falióra készült. Az óra alapja egy vékony falap volt, amit először alapozó festékkel vontak be, majd a kiválasztott mintákhoz illő árnyalattal festették be. A szalvétából kivágott minták és az óralap felragasztása után finomvonalas repesztővel antikolták a munkát. Az órák nagy részén az ősz színei és mintái domináltak, ám akadtak olyanok, akik egyiptomi vagy éppen magyar népi mintával látták el azt.

Győrfiné Mónika nyolc évvel ezelőtt tartotta meg az első kreatív foglalkozást, azóta ez már szenvedéllyé vált. Igyekszik az évszakhoz, ünnepekhez illő feladatot hozni, ezen kívül figyelembe veszi a tagok kívánságait is. Mónika foglalkozását tekintve tanítónő, ebből kifolyólag nap mint nap találkozott különböző technikákkal, de tudását sokszor bővítette tanfolyamokon. – Az örök kedvenc a decoupage technika, mert sok mindenre fel lehet használni, és még mindig látok benne fantáziát – fogalmaz Mónika. A foglalkozásokra 10-12 fő érkezhet előzetes bejelentkezés szükséges, amit a Mokka-dekor blogon tehetnek meg. A szakkör pénzdíjas, de csak az alapanyagok árát kell kifizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói fórum a területfejlesztés új rendszeréről: 200 milliárd sorsa a tét

Csongrád megyében 200 milliárd forintnak a sorsa – hangzott el tegnap Makón, egy önkormányzati vezetőknek és vállalkozásoknak tartott területfejlesztési fórumon. Tovább olvasom