Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Kutyatetemek a konténerben: két hónapig elhúzódhat a vizsgálat

Makó - Budapesti állatvédők vettek magukhoz négyet a makói gyepmesteri telepen lévő, befogott kóbor kutyákból. A vizsgálat, amely a konténerben talált haldokló, illetve állítólag lelőtt kutyák miatt indult, 2 hónapnál is tovább tarthat.
A makói gyepmesteri telepen történtekről lapunkban megjelent cikkek hatására a fővárosi Tetovált Állatmentők csoportja jelentkezett, akik elvittek a telep kenneljeiben lévő 7 kutya közül 4-et, hogy új gazdához juttathassák őket. Egy további ebért ugyancsak jelentkezett egy örökbefogadó. A telepet fenntartó Kommunális Nonprofit Kft. igazgatója, Nagy Nándor tegnap nyilatkozta lapunknak: szívesen venné, ha az állatvédők többet tennének a gazdikeresésért. Most örömmel fogadták a budapesti csoport jelentkezését, s remélik, a későbbiekben is számíthatnak hasonló segítségre.

A vizsgálat, amely azt hivatott tisztázni, történt-e szabálytalanság a gyepmesteri telepen, még nem zárult le. Információink szerint kevés esély van arra, hogy a feljelentés nyomán, állatkínzás miatt indított rendőrségi nyomozás érdemi eredményt hozzon. Dancsi Péter, aki fotókat és videofelvételt készített a konténerben haldokló, illetve a szerinte lelőtt kutyákról, csak hónapokkal a felvételek készítése után tette ezeket közzé egy közösségi oldalon, majd fordult a hatóságokhoz. Időközben a tetemeket elvitték, és a telep térfigyelő kamerái sem tárolják a rögzített felvételeket 5 napnál tovább.

Ezzel kapcsolatban Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője annyit mondott: nem szeretné megelőlegezni a vizsgálat eredményét, arról csak a lezárást követően nyilatkoznak. Ennek határideje általában 2 hónap, jelen esetben viszont, mivel szakértői vélemények beszerzésére is szükség van, ez ennél tovább is elhúzódhat.

Olvasóink írták

 • 4. Légiós 2013. június 12. 18:51
  „Ennek határideje általában 2 hónap, jelen esetben viszont, mivel szakértői vélemények beszerzésére is szükség van, ez ennél tovább is elhúzódhat"

  ezért van annyi büncselekmény mert elhuzodik minden a bürökrácia miatt hánynom kell ................”
 • 3. Légiós 2013. június 12. 18:41
  „kerresék meg ki tette ezeket a szörnyüsségeket és az egész családját löjék bele egy konténerbe, de haldokoljon mind”
 • 2. pog 2013. január 15. 09:38
  „Ami a KFT-nek nem hoz anyagi hasznot az inkább passzolják...”
 • 1. Egyolvasó 2013. január 15. 08:04
  „jó munkához idő kell, ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói adósság felét vennék át

A jelenlegi elképzelések szerint a város hitelállományának felét venné át az állam. Tovább olvasom